Az utolsó negyedig versenyben voltak U20-as fiataljaink

Újabb nehéz mérkőzést kellett megvívnia U20-as alakulatunknak. A november 27-ei találkozót hazai környezetben játszottuk le az Óbudai Kaszások csapatával szemben, de ezúttal is nélkülöznünk kellett Szendrey Zsombor részvételét. A csapatot távollétében Benőcs Dávid edző irányította.

Tiszaújvárosi Termálfürső Phoenix U20 – Óbudai Kaszások U20: 52-77 (15-15, 9-29, 18-17, 10-16)

.

Jól startoltak fiaink, hiszen az első negyedben fej fej mellett haladtunk a Kaszásokkal, többször vezettünk is. A kiegyenlített küzdelmet híven tükrözi a 15-15-ös eredmény is.

A második etap jelentette a találkozó mélypontját a tiszaújvárosi srácok számára. Egészen a negyed derekáig lépést tartottunk az ellenféllel, ám egy jó ütemű időkérés után felpörgött az Óbuda, és pontos találatok sorával húzott el a Phoenixtől. A félidőre meghatározó vendégelőny alakult ki (24-44).

A pihenő jót tett a hazai alakulatnak, látványosan feljavult támadójátékunk. Egy Eremiás-sorozattal pár perc alatt lefaragtuk tizenhárom pontra hátrányunkat (33-46), de sajnos ennél jobban a későbbiekben sem sikerült közelebb kerülnünk riválisunkhoz. Jól játszottunk ebben a negyedben, meg is nyertük a szakaszt, de alig-alig csökkent a különbség (42-61).

Biztatóan vette kezdetét a záró szakasz. Az etap közepén Hajdu, Taskó és Bélteczki kosaraival ismét tizenhárom ponton álltunk (50-63), ám ez a támadássorozat fel is őrölte a csapat energiáit. A végjátékban újfent a vendégek akarata érvényesült, így 52-77-es eredménnyel zárult a mérkőzés.

.

A kipontozódás ellenére is Eremiás Kristóf bizonyult a találkozó egyik legeredményesebb játékosának, aki egy szép dupla-duplával, 15 ponttal, 13 lepattanóval, 2 szerzett labdával és 4 kiharcolt faulttal zárta a mérkőzést. Szintén jó játékot mutatott be a ponterős Taskó István, aki 20 pontot, 6 lepattanót, 1 szerzett labdát, 1 asszisztot és 5 kiharcolt faultot gyűjtött össze a küzdelem során.

.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U20: Drizner Gábor (3), Orosz Zoltán (3), Eremiás Kristóf (15), Taskó István (20), Hajdu Boldizsár (6). Csere: Deli Benedek (-), Bélteczki Balázs (2), Balogh Ákos (-), Molnár Bence (-), Hartman Ákos (3). Edző: Benőcs Dávid.

.

Benőcs Dávid edző: „Másfél negyeden keresztül jól játszott a csapat, egállal fordultunk az első negyed után. A második negyed közepéig meg is maradt ez az állapot, aztán az Óbuda váltott a védekezésben, agresszív, egész pályás letámadásba kezdtek – ami nekünk nem tetszett –, elkezdtek betalálni kívülről is, így 20 ponttal elléptek. Ez pecsételte meg a sorsunkat. A második félidőben mi is védekezést váltottunk, ez működött is egy jó darabig, viszont a végére elfáradtunk, és nagyobb arányú különbséggel zárult a mérkőzés. Így is dicséret jár a fiúknak, de azt sajnálom, hogy csak 52 pontot dobtunk – ennyivel nem lehet mérkőzést nyerni. A 77 kapott pont még nem is annyira vészes. Megyünk előre, dolgozunk tovább, várjuk az első győzelmünket”.

A mérkőzés statisztikája.

Kerényi György