Hajtós meccset játszott az U18

A Regionális Junior Bajnokság legutóbbi fordulójában, november 30-án a Nyíregyházi Kék Cápákkal szemben lépett pályára U18-as legénységünk. A jó iramú mérkőzésen sajnos rövid paddal tudtak kiállni fiaink, de így is kemény ellenfélnek bizonyultak.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U18 – Nyíregyházi Kék Cápák U18: 63-74 (12-25, 21-11, 16-19, 14-19)

.

Nehezen lendültek bele a játékba a tiszaújvárosi fiúk, egészen a negyedik percig várni kellett az első hazai pontokra. Az ellenfél ekkor már kilenc egységnél tartott, és bizony ezt a hátrányt nem is sikerült ledolgozni az első negyedben. A második etapban Benőcs Viktor edző rendezte a csapat védekezését, s erre támaszkodva a támadójátékunk is jóval eredményesebb lett. Pontjaink főleg közeli, illetve – a jó védekezésnek köszönhetően – könnyű kosarakból szaporodtak, sajnos azonban a távoli dobások alig-alig akartak betalálni. Így is sikerült a félidőben három pontra (33-36), a harmadik játékrész nyolcadik percében két pontra feljönnünk (49-51), az egyenlítés viszont nem jött össze. A negyedik etapban a fáradtság növekedésével a pontatlanságok is sűrűbbek lettek, a negyed derekán már tízpontos hátrányt mutatott az eredményjelző. Gyakorlatilag ez a különbség érvényesült a mérkőzés végén is, így nagy harcban, tisztes helytállással, de győzelem nélkül fejeztük be a találkozót.

.

Benőcs Viktor edző: „Idei első mérkőzésünket játszottuk le a Nyíregyházi Kék Cápák ellen hazai környezetben. Gyenge kezdés után, amikor az ellenfél ellépett tőlünk tizenhárom ponttal, jó védekezésváltást követően sikerült visszajönnünk a mérkőzésbe. A félidőben már mindössze három pont volt a különbség a két csapat között. Tudnunk kell a Nyíregyházáról, hogy három csapatból válogatták össze játékosaikat, a miénknél magasabb szerkezetet tudtak kialakítani, fizikálisan is felkészültebbek nálunk. Mindezek ellenére agresszív védekezésünknek és gyors kosarainknak köszönhetően ledolgoztuk hátrányunkat. Sokáig fej fej mellett haladtunk, de a végére sajnos elfáradtunk, már a kinti dobásaink sem mentek be. Végül kikaptunk a Nyíregyháza csapatával szemben, mégis megdicsérném a játékosainkat. Bár fiatalabbak vagyunk, mindent megtettünk a pályán. A támadásokon javítanunk kell a következő két mérkőzésünk előtt, ezen a héten ugyanis még elutazunk a Szerencs, majd a Debrecen csapatához is. Bízom benne, hogy ha a támadásaink során a betörések és azokból a befejezések is sikerülnek majd, akkor lesz keresnivalónk a pályán”.

A mérkőzés jegyzőkönyve.

Kerényi György