Nem hozott az újabb év újabb lendületet

A 2021-es esztendő első mérkőzését január 6-án, idegen környezetben vívta meg a Tiszaújvárosi Phoenix a tabella negyedik pozíciójában állomásozó Újpest-MT együttesével szemben. Csapatunknak erős ellenféllel szemben rövid paddal kellett volna javítania mérlegén, ezen a napon azonban nem sikerült borítani a papírformát.

Újpest-MT – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: 104-84 (28-23, 26-18, 29-28, 21-15)

.

Az Újpest egy 5-0-s sorozattal kezdte az nyitó negyedet, de szerencsére a Phoenix is magára talált az első rohamok után. Hamar felzárkóztunk egy pontra (10-9), de az egyenlítési kísérletet visszaverték a vendéglátók. A későbbiekben négy-öt pontos hátrány állandósult, az etap 28-23-as eredménnyel zárult.

Nem tudtunk megújulni a második negyedre, továbbra is az Újpest volt a meghatározóbb a pályán. A második perctől a tíz pont feletti különbség állandósult, de sikerült behozható távolságban tartani ellenfelünket (54-41).

Hősies küzdelmet hozott a harmadik etap. A Phoenix erősített a játékán, és nehéz, de kitartó felzárkózásba kezdett. A Drahos vezérelte rohamok a nyolcadik percben hoztak látványos eredményt, amikor hosszú idő óta újra tíz pont alá került a hátrány (73-65). Az Újpest egy sikeres ritmusváltással újra ellépett ugyan tőlünk, de ez mindenképpen biztató szakasza volt a mérkőzésnek (83-69).

Döcögősen indult a záró negyed, mindkét csapat sokat hibázott a korábbiakhoz képest – ám az Újpest találta meg hamarabb a ritmust. A negyed derekától kezdett vészesen növekedni a vendéglátók előnye, a lendületüket sajnos az időkéréseink sem tudták megakasztani. A különbség a hetedik percben lépte át a húsz pontot (94-73), és ezzel el is dőlt a mérkőzés sorsa. A Phoenix keményen küzdött, de sajnos nem sikerült meglepetést okoznia a jó erőkből álló ellenféllel szemben (104-84).

.

Drahos Gábor ezen a találkozón is jó dobóformát mutatott: 27/6 ponttal, 6 lepattanóval, 7 assziszttal és 9 kiharcolt faulttal hozta a mérkőzés legjobb teljesítményét. Mellette Orliczki Bence is szépen teljesített (13 pont, 6 lepattanó, 2 szerzett labda, 3 assziszt, 3 kiharcolt fault), s Molnár Bence ugyancsak elérte a tíz egységet (10/6 pont, 3 lepattanó, 2 szerzett labda, 1 assziszt).

.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: Kovács Martin (9/3), Drahos Gábor (27/6), Orliczki Bence (13), Molnár Bence (10/6), Lajsz Gergely (8/3). Csere: Taskó István (-), Eremiás Kristóf (-), Szilasi Bence (9/3), Asszú Áron (6), Kovács Zoltán (2). Vezetőedző: Szendrey Zsombor.

A mérkőzés alakulása.

Kerényi György