Nem sikerült javítani a második helyezett otthonában

Ismét hiányos kerettel, Drahos Gábor, Pöstényi Zoltán és Szabó Norbert nélkül kellett pályára lépnie Szendrey Zsombor legénységének, ezúttal ráadásul a tabella második pozíciójában állomásozó Cegléd csapata ellen. A január 15-ei, idegenbeli mérkőzés esélyese nem a Phoenix volt, de a fiúk mindent megtettek azért, hogy ne a papírforma érvényesüljön.

Ceglédi KE – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: 95-58 (22-22, 24-8, 24-10, 26-18)

2021. január 15. Tiszavirág Aréna, Szolnok.

Játékvezetők: Varga Zoltán, Mintál Csaba, Dr. Szalóki Bence.

.

Remek első negyedet produkáltunk. Lajsz Gergely nyitotta a találkozót egy váratlan triplával, és ezt több sikeres távoli is követte a Tiszaújváros részéről. A hetedik percre szép, kombinatív játékkal hét pontra is eltávolodtunk ellenfelünktől (15-22), ám sajnos ezután kapkodósabbá váltak a passzok és a dobások, így a Cegléd kiegyenlíthetett a tizedik percre (22-22).

Bár Asszú Áron érvényesíthette a második etap első találatát, összeségében döcögősen indult ez a felvonás. Nem sikerült leráznunk magunkról a nyugtalanságot, továbbra is a pontatlansággal küzdöttünk. Ennek ellenére egy darabig a mi kezünkben volt a vezetés, a Cegléd csak a harmadik percben egyenlített ki (25-25). A negyed második felében azonban már egyre inkább a hazai gárda akarata érvényesült, a Phoenix továbbra is kapkodott, így a félidőre már erősen érzékelhető, tizenhat pontos különbség alakult ki (46-30).

A nagyszünet alatt sem sikerült rendezni a tiszaújvárosi sorokat. Tovább szaporodtak a rosszul szervezett támadások, a Cegléd teljesítménye ugyanakkor kiegyenlített maradt. A második percben érte el a húsz pontot a hátrány, a hetedikben a harmincat (66-36). A játékrész vége ugyanezt a különbséget mutatta, tehát sok reményünk nem maradt a záró etapra (70-40).

A Phoenix megpróbálta a lehetetlent az utolsó negyedben. Mozgósítva a tartalék energiákat lendült előre a támadásokban, és a harmadik percre sikerült huszonöt pontra faragnia hátrányát (74-49). A jó sorozatot azonban ismét megtörte a Cegléd, és a negyed derekára visszaállította a korábbi különbséget (80-49). A nyugtalanság és a rövid pad ismét megbosszulta magát, a mérkőzés 95-58-as, hazai győzelemmel zárult.

.

Ponterősen játszott Szilasi Bence, aki 22/6 ponttal, 1 lepattanóval, 1 assziszttal és 2 kiharcolt faulttal zárta a találkozót. Hasznos munkát végzett Lajsz Gergely (9/3 pont, 6 lepattanó, 2 szerzett labda, 1 assziszt), és elérte a tíz egységet Kovács Martin is (10/6 pont, 4 lepattanó, 2 szerzett labda, 4 assziszt, 5 kiharcolt fault).

.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: Kovács Martin (10/6), Orliczki Bence (7/3), Molnár Bence (7/6), Szilasi Bence (22/6), Lajsz Gergely (9/3). Csere: Hajdu Boldizsár (-), Drizner Gábor (-), Taskó István (-), Orosz Zoltán (-), Eremiás Kristóf (-), Asszú Áron (3), Kovács Zoltán (-). Vezetőedző: Szendrey Zsombor.

A mérkőzés alakulása.

Kerényi György