Nem sikerült a Pénzügyőr elleni visszavágó

Az őszi, hazai találkozón sikerült ugyan győzelmet aratnunk a Pénzügyőr SE fölött, az azóta eltelt hónapok alatt azonban jóval eredményesebb volt ellenfelünk. A tabella hetedik pozíciójában állomásozó fővárosiakkal szemben mindenképpen nehéz küzdelemre kellett számítanunk. A február 6-ai, idegenbeli mérkőzésen már Drahos Gábor és Lajsz Gergely is pályára léphetett, ám aligha épültek még fel teljesen korábbi sérüléseikből.

Pénzügyőr SE – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: 99-54 (26-10, 28-10, 20-14, 25-20)

2021. február 6. Budapest.

Játékvezetők: Vida József, Reisz Péter, Rózsavölgyi Alexandra

.

Nagyon rosszul indult a mérkőzés a Phoenix számára, hiszen az első percekben egy 11-0-s rohamot kellett elszenvednie a Pénzügyőrrel szemben. Csak a kezdő negyed közepén születtek meg az első tiszaújvárosi pontok, de a tizedik perc végére így is jelentős, 16 pontos hazai előny alakult ki (26-10).

A második etap bizony még inkább fokozta a bajokat. A távolról nagy hatékonysággal dobó budapestiek gyakorlatilag állva hagytak minket: a negyed derekáig mindössze két pontot sikerült begyűjtenünk a Pénzügyőr tizenkét egységével szemben (38-12). Sajnos a folytatás is hasonló képet mutatott, nagyon nehezen jöttek a tiszaújvárosi találatok. A nagyszünetig igazán nyomasztó, 34 pontos hátrányba kerültünk 54-20).

A pihenő után javuló játékot mutatottunk, de mindössze annyit tudtunk elérni, hogy kevésbé nőtt riválisunk előnye. Ezúttal mindenesetre átléptük az első és második etapban dobott tíz-tíz pontot (74-34).

Behozhatatlan, negyvenpontos hátránnyal futottunk neki a záró játékrésznek. Küzdelemben nem volt hiány, összességében a legeredményesebb etapunkat vívtuk meg ekkor, ám vendéglátóink magabiztos győzelmét már nem akadályozhattuk meg (99-54).

.

Kovács Martin bizonyult a leginkább ponterős játékosnak nálunk, aki 17/6 ponttal, 7 lepattanóval, 1 szerzett labdával, 1 assziszttal és 3 kiharcolt faulttal fejezte be a mérkőzést. A legjobb statisztikát Asszú Áron kosarazta össze (13 pont, 3 lepattanó, 1 szerzett labda, 1 assziszt, 5 kiharcolt fault, 1 blokk), és Szabó Norbert is igen hasznosan játszott (6 pont, 4 lepattanó, 2 szerzett labda, 4 assziszt, 3 kiharcolt fault).

.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: Kovács Martin (17/6), Szabó Norbert (6), Orliczki Bence (1), Molnár Bence (3), Szilasi Bence (2). Csere: Taskó István (-), Drahos Gábor (3), Eremiás Kristóf (-), Asszú Áron (13), Kovács Zoltán (3/3), Lajsz Gergely (6). Vezetőedző: Szendrey Zsombor.

.

Szendey Zsombor vezetőedző: „Elsősorban gratulálok a hazai csapatnak, fantasztikusan játszanak, és már a harmadik mérkőzésen sorban extrán dobnak. Talán a zöld csoport egyik legmagabiztosabb csapata, nagyon látszik rajtuk az intelligencia, hogy egységesen tudnak mozogni a pályán. Nem hiába van meg a hetedik győzelmük a visszavágók során. Sok sikert kívánok nekik a továbbiakban, mi pedig igyekszünk, amit tudunk, azt megnyerni”.

A mérkőzés alakulása.

Kerényi György