A papírforma érvényesült az U20-as éllovassal szemben

Az U20-as Bajnokság tizenkilencedik fordulójában, február 6-án a Budafok otthonában vendégeskedtek fiataljaink. A tabella éllovasával szemben nem számíthattunk esélyesnek, de a tisztes helytállást meg tudták valósítani fiaink.

Budafok-PSE U20 – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U20: 90-62 (30-19, 22-15, 25-16, 13-12)

.

Bár mi szereztük a mérkőzés első kosarát, a hazai gárda hamar magához ragadta az irányítást, és két percen belül hét pontra növelte előnyét (9-2). Sokáig tartani tudtuk az 5-7 egységnyi hátrányt, sőt az első negyed közepén az egyenlítés esélye is felvillant (15-13), a későbbiekben azonban egyre inkább a Budafok akarata érvényesült, és jelentősnek számító, 11 pontos lemaradással zártuk az etapot (30-19).

A második játékrészben kemény munkával igyekeztek fiaink ismét riválisuk közelébe érni. A negyedik percben már csak négy pontra voltunk a házigazdáktól (31-27), ám nem sikerült kihasználni az ellenfél mélyrepülését. A negyed második felében újra megtalálták a ritmust a budafokiak, és nagy lépésekkel kezdtek távolodni tőlünk (52-34).

Mindkét csapat lendületesen kezdte a harmadik etapot, de az adok-kapok kétségkívül a Duna-partiaknak kedvezett. Ezúttal is a negyed második felében növekedett meg jelentősen a hátrány – immár meghatározó mértékig (77-50).

A korábbiakhoz képest szűken mérték a pontokat a küzdőfelek a záró negyedben, ám ezzel együtt is határozottan kiegyenlített párharcot láthattunk a pályán. A Phoenix a rövid pad okozta fáradtság ellenére is szépen tartotta magát, és annyit legalább el tudott érni, hogy ezúttal csupán egy ponttal maradt alul ellenfelével szemben (90-62).

.

Nagy munkát végzett Drizner Gábor, aki 9 pontot, 14 lepattanót, 3 szerzett labdát, 5 asszisztot és 2 kiharcolt faultot gyűjtött be ezen a nehéz találkozón. A legveszélyesebb Eremiás Kristóf volt az ellenfél kosarára (15 pont, 9 lepattanó, 2 assziszt, 6 kiharcolt fault), és Asszú Áron is jó dobóformát mutatott (13 pont, 5 lepattanó, 1 szerzett labda, 3 kiharcolt fault).

.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U20: Drizner Gábor (9), Asszú Áron (13), Eremiás Kristóf (15), Molnár Bence (9/3), Taskó István (9). Csere: Deli Benedek (-), Balogh Ákos (5/3), Orosz Zoltán (1), Hajdu Boldizsár (1). Edző: Szendrey Zsombor.

A mérkőzés alakulása.

Kerényi György