Nagyot küzdött, de nem sikerült győznie U20-as alakulatunknak

Az U20-as Bajnokság legutóbbi fordulójában, február 19-én a Győr csapatát fogadták hazai környezetben fiataljaink. A találkozó folyamán fokozatosan javult játékunk, de az első félidőben összeszedett hátrányt sajnos nem tudtuk ledolgozni.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U20 – Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC U20: 61-79 (15-29, 17-28, 12-15, 17-7)

.

A Győr már a kezdetekkor magához ragadta az irányítást, és nagy léptekkel kezdett távolodni csapatunktól. Az első negyed derekán már tíz pont fölött járt a különbség (6-18), és a tizedik perc végéig sem tudtunk közelebb lépni ellenfelünkhöz (15-29).

Hasonlóan gólgazdag volt mindkét csapat részéről a második etap is. A Győr továbbra is tartotta lendületét, nagyon gyorsan húsz egység fölé emelte a különbséget (15-37), de a negyed középső szakaszában sikerült meglepnünk riválisunkat, és felzárkózhattunk tizenhárom pontra (30-43). A jó sorozatot sajnos megtörte a dunántúliak ritmusváltása, akik ismét megnöveltél előnyüket (32-57).

Határozottan javult a védőmunkánk a pihenő után, kevesebb találatot engedtünk meg a győrieknek, azonban mi is többet hibáztunk már a támadásokban. A fiúk küzdőszellemének hála, kevésbé nőtt a különbség ebben a játékrészben, de mindez még mindig a győrieknek kedvezett (44-72).

Kifejezetten szép teljesítményt mutattunk a záró negyedben. A fáradtság ellenére is elfogadhatóan működött a támadás is, a védekezés is, ezt a játékrészt meg is nyerték a fiúk. Sajnos a korábbi, közel harmincpontos különbséget nem dolgozhatták le ennyi idő alatt, így a Győr győzelmét nem tudták igazán veszélyeztetni (61-79).

.

A találkozó egyik legjobb teljesítményét hozta a dupla-duplát bemutató Eremiás Kristóf, aki 23/3 ponttal 12 lepattanóval, 2 szerzett labdával, 3 assziszttal, és két kiharcolt faulttal végzett a mérkőzésen, de igen szép statisztikát hozott össze Hajdu Boldizsár is (10/6 pont, 8 lepattanó, 3 szerzett labda, 7 assziszt, 1 kiharcolt fault, 1 blokk).

.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U20: Asszú Áron (-), Eremiás Kristóf (23/3), Molnár Bence (5/3), Taskó István (9), Hajdu Boldizsár (10/6). Csere: Drizner Gábor (7/3), Deli Benedek (4), Balogh Ákos (-), Orosz Zoltán (3). Edző: Szendrey Zsombor.

A mérkőzés alakulása.

Kerényi György