Egészen az utolsó percekig jó eséllyel küzdött az U18

A DEAC csapatát fogadták juniorjaink február 22-én hazai pályán. Az alapvetően kiegyenlített teljesítményeket hozó találkozó az utolsó percekben szállt el számunkra.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U18 – DEAC U18: 62-70 (17-16, 17-20, 13-17, 15-17)

.

A mérkőzés kezdetétől fej fej mellet haladtak a riválisok. Az első negyedet a Phoenix, a másodikat a DEAC tudta minimális előnnyel megnyerni (34-36).

A harmadik etapot kétpontos hátránnyal kezdtük meg, és bár kitartóan ostromoltuk a debreceni gyűrűt, nem sikerült egyenlítenünk. Egy-két pontos előnyüket a negyed hajrájában tudták jelentősebben megtoldani a vendégek, így 47-53-as állással várhattuk a folytatást.

A záró játékrészt egy igazán látványos, 12-3-as futással kezdtük meg (59-56), és ekkor úgy tűnt, hogy a mérkőzést is eldönthetjük. A negyed közepén azonban elakadt a lendület, szaporodtak a hibák, és pár perc múlva ismét a DEAC-nál volt az előny. Az etap második felében már alig dobtunk pontot, így a jobban koncentráló Debrecen bebiztosíthatta győzelmét (62-70).

.

Benőcs Viktor edző: „A mai mérkőzésen hazai pályán fogadtuk a Debrecen csapatát. Idegen pályán, náluk hatpontos vereséget szenvedtünk, ott egy kicsit fáradtabbak voltunk. A mai találkozó kezdetén én úgy gondoltam, hogy győzelemmel fogunk lejönni a pályáról, de sajnos ezt az elképzelést keresztülhúzta a Debrecen csapata. Sajnos ismét gyengék voltunk fejben. Sokat hibáztunk védekezésben, rengeteg eladott labdánk volt. Ha a védekezésben embert fogtunk, kosarakat kaptunk, a zónavédekezés egy kicsit jobb volt, mint az elmúlt mérkőzéseken. Én úgy érzem, hogy több van ebben a csapatban, de most egyáltalán nem láttam azt az összhangot a játékosok között, hogy bármelyikük is össze tudta volna szedni a pályán, illetve a kispadon lévőket. Nagyon sajnálom, hogy így alakult ez a mérkőzés, de bízom benne, hogy az elkövetkezendő három meccsen eredményesebbek leszünk, és sikerült győzelmet is szereznünk a három vereség után”.

A mérkőzés jegyzőkönyve.

Kerényi György