Szoros és nagyon nehéz mérkőzést játszottunk a Pápával

A Bajnokság huszonkettedik fordulójában, február 26-án a Conoil Motax KC Pápa csapatát fogadta hazai pályán a Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK. Annak ellenére, hogy egy szerdai meccsel, hosszú utazással, rövid pihenőidővel a háta mögött, sérülések miatt megfogyatkozva kellett küzdelembe bocsátkoznia csapatunknak, rendkívül harcos, az utolsó percekig eldöntetlen mérkőzést vívott a jelenleg ötödik helyen állomásozó ellenféllel szemben.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK – Conoil Motax KC Pápa: 85-95 (20-22, 26-25, 21-17, 18-31)

2021. február 26. Tiszaújvárosi Sportcentrum.

Játékvezetők: Pozsonyi László, Menyhárt Ferenc Tamás, Marton Péter.

.

Nagy lendülettel kezdett a Pápa, és gyorsan ellépett öt ponttal csapatunktól, de a Phoenix is hamar magára talált. Az első negyed közepén átvettük a vezetést (7-5), ám a szoros és az élen járót tekintve változatos etapot végül a vendégek nyerték meg két ponttal (20-22).

A második játékrészt egy újabb fordítást jelentő triplával kezdtük, majd eljutottunk a hatpontos vezetésig is (36-30), de a pápaiak kitartó ostroma végül ennek a negyednek a végén is hátrányt eredményezett – igaz, már csak egyetlen egységnyit (46-47).

Bár fordulatos volt a harmadik etap is, összességében igen jól sikerült számunkra ez a szakasz. Már a második percben visszavettük az előnyt (48-47), ezt követően pedig csaknem folyamatosan tartani tudtuk vezetésünket. A záró felvonást biztató, 67-64-es állással vártuk.

Az utolsó negyed a reményeinknek megfelelően kezdődött. Kemény küzdelemben három percen belül elértük a hétpontos előnyt (77-70), ám a Pápa ezúttal is felzárkózott hozzánk. Az etap közepétől már egyértelműen érződött a csapaton a fáradtság, nagyon nehezen jöttek a pontok, a kipihentebb vendégekben pedig több volt a tartalék. A mérkőzés sorsát az utolsó két perc eseményei döntötték el (85-95).

.

A párharc nagyságát a remek egyéni teljesítmények is tükrözik. Drahos Gábor tekintélyt parancsoló dupla-duplával, 30/12 ponttal, 10 lepattanóval, 3 szerzett labdával, 7 assziszttal és 7 kiharcolt faulttal érte el a találkozó egyik legjobb teljesítményét. Ismét kiváló formában kosarazott Molnár Bence (18/12 pont, 1 lepattanó, 4 szerzett labda, 3 assziszt, 2 kiharcolt fault), és igen jó dobóteljesítménnyel dolgozott Kovács Martin is (17/6 pont, 2 lepattanó, 2 assziszt, 4 kiharcolt fault).

A második negyed elején Szilasi Bencének félbe kellett hagynia a játékot kiújuló térdsérülése miatt. Ezúton is mielőbbi jobbulást kívánunk játékosunknak!

.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: Drahos Gábor (30/12), Orliczki Bence (7/3), Molnár Bence (18/12), Kovács Zoltán (5/3), Lajsz Gergely (3). Csere: Kovács Martin (17/6), Taskó István (-), Szabó Norbert (5), Eremiás Kristóf (-), Szilasi Bence (-). Vezetőedző: Szendrey Zsombor.

.

Szendrey Zsombor vezetőedző: „Alacsony létszámmal és több sérülttel sikerült egy nagyon jó meccset játszanunk. Úgy gondolom, hogy egészen a harmincötödik percig kézben tartottuk a mérkőzést. A Pápa nem adta könnyen magát, sajnos a végére nagyon elfáradtunk – nemcsak testben és lélekben, de fejben is. Megéreztük a szerdai mérkőzésnek és hosszú utazásnak is a hátráltató hatásait, ennek ellenére jól dobtunk ezen a napon – sajnos mégsem sikerült nyernünk. Gratulálok a Pápának, és további sok sikert kívánok csapatuknak”.

A mérkőzés alakulása.

Kerényi György