Nem sikerült borítanunk a papírformát

A Bajnokság legutóbbi fordulójában, március 6-án az Óbudai Kaszások otthonába látogatott el csapatunk. Az élbolyban állomásozó fővárosiakkal szemben nem mi voltunk az esélyesebbek, ennek ellenére közel jártunk ahhoz, hogy meglepetést okozzunk.

Óbudai Kaszások – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: 81-72 (24-14, 16-17, 18-17, 23-24)

2021. március 6. Kaszások Sportcsarnok, Budapest.

Játékvezetők: Gaál István Tamás, Németh Patrik, Nagy-Pál Petra.

.

Nehezen vettük fel a ritmust az első negyedben, így a Kaszások csapata fokozatosan eltávolodhatott tőlünk. Az etap hajrájában a 24-10-es álláson még tudtunk javítani, de így is érezhető, tízpontos hátránnyal vártuk a folytatást (24-14).

A második játékrészt mindkét fél hibákkal kezdte. A fővárosiak valamivel hamarabb lendültek bele a pontgyűjtésbe, mint mi, de aztán a Tiszaújváros is szépen teljesített. Szívós munkával zárkóztunk fel öt pontra (36-31), a nagyszünet előtti utolsó percekben azonban ismét ellépett tőlünk az ellenfél (40-31).

Kiegyenlített párharc következett a pihenő után. A különbség folyamatosan tíz pont körül mozgott a harmadik negyedben, ami tehát arra nem volt elegendő, hogy közelebb lépjünk riválisunkhoz, viszont sikerült általa versenyben maradnunk az utolsó felvonásra is (58-48).

Motiváltan és harcosan kezdett neki a negyedik etapnak a Phoenix. Gyorsan felzárkóztunk négy pontra (58-54), ám az Óbuda újfent el tudott lépni tőlünk. Ehhez hasonlóan többször is elérhető közelségbe kerültünk a fővárosi együtteshez, ám az egyenlítést nem tudtuk kiharcolni. Bár az utolsó pillanatokig keményen küzdöttünk, végül 81-72-es hazai győzelem született a mérkőzésen.

.

Nagyszerű formában kosarazott a kívülről igen veszélyesen dobó Molnár Bence, aki 17/15 ponttal, 5 lepattanóval, 2 szerzett labdával, 7 assziszttal és 1 kiharcolt faulttal érte el a találkozó egyik legjobb eredményét, és ismét tíz pont fölé érkezett Lajsz Gergely is (11 pont, 8 lepattanó, 1 szerzett labda, 4 assziszt, 3 kiharcolt fault).

.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: Drahos Gábor (9/3), Orliczki Bence (6), Molnár Bence (17/15), Kovács Zoltán (5/3), Lajsz Gergely (11). Csere: Kiss Balázs (5/3), Kovács Martin (5/3), Taskó István (-), Szabó Norbert (9/3), Eremiás Kristóf (-), Szilasi Bence (5/3), Asszú Áron (-). Vezetőedző: Szendrey Zsombor.

.

Szendrey Zsombor vezetőedző: „A statisztika alapján úgy tűnik, hogy az első negyedben veszítettük el ezt a mérkőzést. Kicsit talán túlbecsültük az ellenfelünket, ami meg is látszott például a kihagyott dobásainkon, hiszen mezőnyben tizeneggyel többet dobtunk rá, mint az ellenfelünk – idegen pályán –, de pontatlanabbak voltunk. Igazából csak ismételni tudom magamat, hogy túlbecsültük őket, de örülök, hogy partiban tudtunk maradni, és összességében az utolsó negyedet meg is tudtuk nyerni egy ponttal. Gratulálok a Kaszásoknak és további sok sikert kívánok nekik”.

A mérkőzés alakulása.

Kerényi György