Fontos tapasztalatokat hozott az U14-es torna

Február 28-án zajlottak le a Tiszaújvárosi Sportcentrumban a Serdülő Bajnokság észak-keleti régiójának C csoportos összecsapásai a harmadik fordulóban. Az eseményen két hivatalos mérkőzést játszottak le a csapatok; a mi fiataljaink az Eger gárdájával mérték össze erejüket.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U14 – Egri VSI KOK/B U14: 50-54 (4-14, 19-2, 16-16, 11-22)

.

Nagyon döcögősen indult a Phoenix számára a találkozó, hiszen tizenkét pontnál járt már az ellenfél, mikor megszülethetett az első hazai találat. Az első negyedet fölényesen nyerte az Eger (4-14), ám a rövid pihenő elegendő volt ahhoz, hogy Benőcs Tibor edző rendet tegyen a tiszaújvárosi fejekben. A második etapban mintha egy teljesen más Phoenixet láttunk volna a pályán: fiaink gyakorlatilag állva hagyták riválisukat, megfordították a mérkőzést, és jelentősnek tekinthető, hétpontos előnnyel érkeztek el a nagyszünethez (23-16).

A lendület egészen a harmadik negyed nyolcadik percéig tartott. Egészen idáig szépen ment a pontgyártás, eljutottunk a tizenöt pontos különbségig is (37-22). Ekkor azonban valami zavar támadt a csapatban, hirtelen megsűrűsödtek a pontatlanságok. Hagytuk magára találni az Egert, és ellenfelünk ki is használta mélypontunkat: a záró etap előtt már ismét csak hét egység volt a különbség (39-32).

Sajnos a negyedik szakaszban is folytatódott a hibákkal tarkított játék. 40-42 után még sikerült még egyszer egyenlítenünk, de az etap második felében már egyértelműen a hevesiek irányítottak. Az 50-54-es végeredmény fájó – főleg a szenzációs második negyed után –, ám sok tapasztalatot jelenthet ez a csapatnak a továbbiakra.

.

Benőcs Tibor edző: „Ahogy vártam, ez mindenképpen egy rangadó volt a csoportunkban. Eddig mindig csak egy-két pont különbség született vagy ide, vagy oda, amikor az Eger ellen léptünk pályára, és most is nagyon jól játszottunk három negyeden keresztül. Vezettünk is, de az utolsó negyedben egy kicsit elfáradtunk, így kikaptuk a mérkőzést. Volt egy-két extra teljesítmény a vendégeknél, volt, aki a hátán vitte a csapatukat, és mi nem tudtuk megfogni ezeket a játékosokat. Nekem, ami nagyon fáj – és ami a vereség egyik oka: amellett, hogy tízpontos vezetést engedtünk ki a kezünkből, legalább húsz üres ziccert hagytunk ki. Ha ezeknek csak a fele bemegy, nem lett volna kérdéses az eredmény. Azt nem lehet megmagyarázni, hogy miért marad ki egy ziccer, azt be kell dobni. Úgy gondolom, ilyen szinten már nem szabad ennyit hibázni”.

A mérkőzés statisztikája.

.

A torna másik hivatalos mérkőzésének eredménye:

Egri VSI KOK/B U14 – BKG Príma Akadémia U14FHB: 64-21 (18-8, 27-0, 11-4, 8-9)

Kerényi György