Nem sikerült javítania U20-as csapatunknak

Az U20-as Bajnokság huszonhatodik fordulójában a Bonyhád csapatát fogadták fiataljaink. A rövid paddal kiálló Phoenix sajnos nem tudta megszorongatni a dunántúliakat.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U20 – Knipl Kft. Bonyhádi KSE U20: 50-99 (6-23, 19-28, 16-16, 9-32)

.

Bár mi szereztük a mérkőzés első pontjait, a Bonyhád hamar magához ragadta a kezdeményezést, és az első negyed közepétől egyre inkább eltávolodott tőlünk. Az etap második felében már a vendégek uralták a pályát, és jelentős, tizenhét pontos előnyt alakítottak ki (6-23).

A második negyedben erősített a Tiszaújváros, de a Bonyhád lendületét nem tudtuk megtörni. A különbség ezúttal lassabban nőtt a riválisok között, de így is komoly hátrányt kellett elkönyvelnünk a félidőben (25-51).

A pihenő jót tett a Phoenixnek, hiszen a harmadik negyed kiegyenlített küzdelmet hozott. Ez egyúttal azt is jelentette sajnos, hogy nem sikerült közelebb kerülnünk ellenfelünkhöz, az utolsó felvonást tehát továbbra is huszonhat pontos hátránnyal vártuk (41-67).

Nem volt hiány küzdelemben a záró etap során sem, ám a fáradtság egyre inkább kiütközött a fiúkon. Szaporodtak a pontatlanságok, gyengült a védekezés, így egyre jobban elléphetett tőlünk a Bonyhád. Végül 50-99-es vendéggyőzelem született a találkozón.

.

Nagyon hasznosan játszott Drizner Gábor (6 pont, 10 lepattanó, 5 assziszt, 2 szerzett labda, 2 kiharcolt fault), valamint Asszú Áron (8/6 pont, 9 lepattanó, 1 szerzett labda, 1 kiharcolt fault, 1 blokk), illetve ponterős volt Taskó István (13/6 pont, 4 lepattanó, 3 kiharcolt fault) és Hajdu Boldizsár is (12/3 pont, 2 lepattanó, 4 assziszt, 2 kiharcolt fault).

.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U20: Drizner Gábor (6), Deli Benedek (-), Asszú Áron (8/6), Taskó István (13/6), Hajdu Boldizsár (12/3). Csere: Balogh Ákos (5), Orosz Zoltán (-), Eremiás Kristóf (-), Hartman Ákos (6), Molnár Bence (-). Edző: Szendrey Zsombor.

A mérkőzés alakulása.

Kerényi György