Szoros mérkőzésen aratott győzelmet U12-es csapatunk

A Gyermek Kupa legutóbbi fordulójában, március 27-én háromcsapatos tornára készültek a Phoenix fiataljai, ám végül csak két gárda tudott pályára lépni. A Cívis KK Macskatigrisek ellen vívott mérkőzés igazán harcos küzdelemmé alakult.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U12 – Cívis KK Macskatigrisek U12: 39-34 (9-8, 13-7, 4-9, 13-10)

.

A végig szoros első negyed után a második etapban tudtak elszakadni fiaink az ellenféltől. Ebben a játékrészben a tízpontos előnyt is megközelítettük (20-11), ám a félidő hajrájában sikerült váltaniuk a debreceni lányoknak, és faragtak hátrányukból (22-15).

Hétpontos vezetéssel indultunk neki a harmadik negyednek, de előnyünk gyorsan olvadt. Nehezen lendültünk játékba, a vendégek pedig ki is használták hullámvölgyünket. A harmadik percben már mindössze két pont volt az előnyünk (22-20), ám ezt követően már mi is találatokhoz jutottunk: a záró etapnak még mindig némi előnnyel futhattunk neki (26-24).

Látványos, 7-0-s rohammal kezdtük az utolsó felvonást, a Debrecen csak a negyed derekán szerezte első kosarát. Ettől kezdve azonban jöttek a vendégek találatai is, sőt egyre inkább a lányok irányították a találkozót. Fiaink szerencsére keményen helytálltak, és nem engedték túl közel kerülni ellenfelüket, így végül 39-34-es győzelemmel zártuk a mérkőzést.

.

Bartovics Ákos edző: „Sajnos a két mérkőzés helyett csak egyet tudtunk játszani, mivel a Nyíregyháza csapata nem tudott megjelenni. A mérkőzéssel kapcsolatban van hiányérzetem, mert nem játszottunk jól, ami a dobott pontok számában is megmutatkozik. Azonban a szívünk a helyén volt, jobban akartuk a győzelmet, amit végül sikerült is megszereznünk.  Gratulálok a fiúknak, a debrecenieknek pedig további sok sikert kívánok!”

A mérkőzés jegyzőkönyve.

Kerényi György