Erős ellenféllel kellett megküzdenie U18-as alakulatunknak

A regionális Fiú Junior Bajnokságban március 29-én vívta meg legutóbbi mérkőzését U18-as csapatunk. Ellenfelünk, a Nyíregyházi Sportcentrum/A igen jó erőkből álló gárda, így nem mi számítottunk a találkozó esélyesének.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U18 – Nyíregyházi Sportcentrum/A U18: 39-119 (8-35, 4-32, 8-23, 19-29)

.

Tiszaújvárosi pontokkal indult ugyan a találkozó, de a vendégek nagyon gyorsan magukhoz ragadták a kezdeményezést. A jó szerkezetű, jó fizikumú Nyíregyháza szinte állva hagyott minket, és már az első negyedben meghatározó fölényt alakított ki (8-35). A következő etapban sem tudtuk felvenni az iramot, így a félidőre már behozhatatlanná növekedett hátrányunk (12-67).

A pihenő használt egy kicsit a csapatnak, hiszen javult a védekezés, kevesebb pontot engedtünk meg az ellenfélnek, ám a hátrány növekedését nem tudtuk megakadályozni. A fiúk akaratát és küzdőszellemét dicséri, hogy a fokozódó fáradtság ellenére az utolsó negyed támadójátéka sikerült a legjobban. Sajnos a nagyarányú vereséget így sem tudtuk elkerülni (39-119).

.

Benőcs Viktor edző: „A Nyíregyháza csapatát fogadtuk hazai pályán. Tudnunk kell erről a csapatról, hogy a Regionális Bajnokság egyik legerősebb együttese – fizikálisan, tudásban egyaránt. Teljes létszámmal, tizenkét fővel érkeztek meg a mérkőzésre, a magasságbeli és az erőben megnyilvánuló fölény pedig már a találkozó elején érezhető volt. Igen hamar harmincpontos hátrányba kerültünk velük szemben. A jó fizikum mellé jelentős átlagmagasság is társul a Nyíregyházánál, három fő pedig az NB I B-s csapatuknak is stabil kerettagja. Mindez bizony megmutatkozott a kinti dobásaikban és a palánk alatti játékukban egyaránt. Szinte foghatatlanok voltak számunkra. Bármilyen védekezési formát próbáltunk meg bevetni, sajnos egyikkel sem tudtuk megállítani őket. Amikor behúzódtuk a magas embereikre, rögtön kaptuk a kinti dobásokat, amikor kimentünk a kinti játékosokra, akkor a palánk alól jöttek a kosarak. Igen jó csapatról beszélünk, tudtuk, hogy erre számíthatunk a mérkőzésen, de a fiúk mindent megtettek azért, hogy a lehető legkisebb különbség alakuljon ki. Az ellenfél erőfölénye megfeszített tempót diktált számunkra, így idővel a fáradtság is kiütközött rajtunk, ez pedig sajnos fokozta a hátrány növekedését. Végül nyolcvanpontos vereséggel kellett lejönnünk a pályáról. Én úgy gondolom, hogy ennek a Nyíregyházának a főtáblán a helye, a legjobb tizenhat csapat között – ez is a céljuk. Mi próbáltuk megtenni, ami tőlünk telt, de ezen a mérkőzésen ennyi volt bennünk. Már csak egy mérkőzésünk van hátra az első körből – szintén hazai pályán –, bízom benne, hogy a Miskolc ellen tudunk majd szépíteni”.

A mérkőzés jegyzőkönyve.

Kerényi György