Kettőből kettő! A Phoenix megnyerte a rájátszás második fordulóját

A rájátszás második fordulójában a Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK a második találkozót is lejátszotta az EKE-Eger-KOK SE csapata ellen. Mindkét gárda számára nagy tétje volt ennek a mérkőzésnek. A Tiszaújváros sikere egyúttal a forduló győzelmét is jelentette.

EKE-Eger-KOK SE – Tiszaújvárosi termálfürdő Phoenix KK: 54-75 (23-18, 12-16, 12-19, 7-22)

2021. április 20. Eszterházy Csarnok, Eger.

Játékvezetők: Sallai István József, Gergely Csaba, Marton Péter.

.

Nehezen jött lendületbe a Phoenix, az Eger viszont rendkívül motiváltan kezdte a mérkőzést. Az első negyedet végig hátrányban játszottuk, sőt a nyolcadik percben tíz pontra is eltávolodtak a házigazdák. Végül sikerült ötegységnyi lemaradással zárnunk az etapot (23-18).

A fordulatos második játékrészben – bár a teljesítmény hullámzott kissé – határozottan magukra találtak a tiszaújvárosi fiúk. Három perc alatt dolgoztuk le a hátrányt (25-25), ám a fordításra egészen a hatodik percig kellett várni (31-33). Az ezt követő pontatlanságok megbosszulták magukat, a negyed hajrájában az Eger visszaragadta magához az előnyt, de így is pusztán egypontos hátránnyal vártuk a folytatást (35-34).

A pihenő alatt sem veszett el a Phoenix lendülete. Egy gyors fordítást követően mindvégig vezettünk a harmadik etapban, de jelentősen nem tudtunk ellépni riválisunktól. A záró felvonás előtt – még nem túl megnyugtató – hatpontos előny birtokában voltunk (47-53).

Nagyszerű utolsó negyedet játszott a Phoenix. Egy darabig nem változott jelentős mértékben a különbség, ám a negyedik perctől kezdve egyre inkább távolodtunk az Egertől. Fokozatosan növekedett ellenfelünkben a feszültség, ezzel párhuzamosan vált mindinkább felszabadultabbá a mi játékunk. Sikerült kihasználnunk a hevesiek szaporodó pontatlanságait, és végül huszonegy pontos győzelemmel nyertük meg a találkozót, egyúttal pedig a rájátszás második fordulóját is (54-75). Nagy gratuláció a fiúknak, ez ismét igazi csapatmunka volt!

.

A dupla-duplázó Drahos Gábor ismét kiemelkedett a mezőnyből (23/6 pont, 12 lepattanó, 2 szerzett labda, 5 assziszt, 7 kiharcolt fault), de Szabó Norbertnek is nagyon jól ment a játék (14 pont, 5 lepattanó, 5 szerzett labda, 5 kiharcolt fault). Szépen teljesített Kovács Martin (12/3 pont, 5 lepattanó, 2 szerzett labda, 1 assziszt, 4 kiharcolt fault), és tíz pont fölé érkezett Asszú Áron is (11 pont, 7 lepattanó, 3 kiharcolt fault).

.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: Szabó Norbert (14), Drahos Gábor (23/6), Orliczki Bence (2), Molnár Bence (-), Szilasi Bence (2). Csere: Kiss Balázs (-), Kovács Martin (12/3), Taskó István (-), Eremiás Kristóf (2), Asszú Áron (11), Kovács Zoltán (9). Vezetőedző: Szendrey Zsombor.

A mérkőzés alakulása.

Kerényi György