A Győrnél az előny az első összecsapás után

A Tiszaújvárosi Phoenixnek immár a kilencedik helyért kell megküzdenie a rájátszásban. Riválisunk a két győzelemig tartó összecsapássorozatban az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC, amely csapattal szemben sikerült ugyan kétszer is nyernünk az alapszakaszban, ám attól még veszélyes ellenfél maradt. A két csapat találkozóinak első állomása a győri mérkőzés volt április 30-án.

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: 105-79 (28-19, 34-18, 21-26, 22-16)

2021. április 30. Széchenyi István Egyetemi csarnok

Játékvezetők: Gaál István Tamás, Sentényi Barna, Kruk Melinda

.

A mérkőzés kezdetén kifejezetten úgy tűnt, hogy nem sikerül átmentenünk az Eger ellen két győzelmet hozó lendületet. Nehézkesen indult számunkra a torna, amit az is mutat, hogy egy 11-0-s győri roham után szereztük első találatunkat. Ezzel szerencsére megérkeztünk a meccsbe is, most már a tiszaújvárosi pontok is gyűltek. Az első percekben kialakult hátrányt nem sikerül jelentősen csökkentenünk, de behozható távolságban tartottuk a dunántúli gárdát (28-19).

A második negyedet mi kezdtük jobban: négy perc leforgása alatt öt egységre olvasztottuk hátrányunkat (36-31). A Győr azonban sikeresen váltott ritmusán, és hamarosan már ismét tízpontos különbséget mutatott az eredményjelző (41-31). Szendrey edző időkérése ezúttal nem hozott látványos változást. Az ellenfél távolodását megfékeztük néhány percre, ám aztán újfent a Győr ragadta magához a mérkőzés irányítását. A félidőhöz jelentős, huszonöt pontos hátránnyal érkeztünk el (62-37).

A harmadik etap – az elsőhöz hasonlóan – győri találatokkal vette kezdetét. Ezúttal nem maradtak válasz nélkül a vendéglátók pontjai, ennek ellenére fokozatosan növekedett a hátrány. A negyed második felében aztán sikerült erősítenünk a játékunkon, így a záró felvonást – még mindig jelentős – húszpontos hátránnyal vártuk (83-63).

A záró etapban csodát tenni már nem lehetett. A húsz pont nagy különbség, a Győr pedig lendületben volt. A tiszaújvárosi fiúk derekasan küzdöttek, de ezt a meccset már nem fordíthatták meg. A küzdelemnek azonban nincs még vége: május 6-án hazai környezetben egyenlíthet a Phoenix.

.

Drahos Gábor még egy ilyen nehéz mérkőzésen is meg tudta közelíteni a dupla duplát (19 pont, 9 lepattanó, 2 szerzett labda,  8 assziszt, 4 kiharcolt fault), sokat küzdött Orliczki Bence (10 pont, 6 lepattanó, 4 szerzett labda, 1 assziszt, 3 kiharcolt fault) és Szabó Norbert is (9/3 pont, 5 lepattanó, 2 szerzett labda, 1 assziszt, 5 kiharcolt fault). Ugyancsak szépen teljesített Kovács Martin (12/6 pont, 3 lepattanó, 4 szerzett labda, 2 assziszt), és ponterősen játszott Kovács Zoltán (15/9 pont, 2 lepattanó, 1 szerzett labda, 4 assziszt, 2 kiharcolt fault).

.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: Szabó Norbert (9/3), Drahos Gábor (19), Orliczki Bence (10), Molnár Bence (3), Szilasi Bence (5). Csere: Kovács Martin (12/6), Taskó István (2), Eremiás Kristóf (4), Asszú Áron (-), Kovács Zoltán (15/9). Vezetőedző: Szendrey Zsombor.

A mérkőzés alakulása.

Kerényi György