A tizedik helyen végzett a Phoenix

A kilencedik pozícióért folytatott küzdelem hazai környezetben – és végre hazai közönség előtt – folytatódott a Phoenix számára. A Győr elleni sorozat második találkozóját május 7-én játszottuk le, és bíztunk benne, hogy lesz harmadik is. A győriek azonban ezúttal is kemény ellenfélnek bizonyultak.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK – Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC: 58-105 (12-27, 10-29, 20-30, 16-19)

2021. május 7. Tiszaújvárosi Sportcentrum, 50 néző.

Játékvezetők: Varga-Záray Katalin, Menyhárt Ferenc Tamás, Dr. Oláh Márk.

.

Csak az első két perc alakult biztatóan a mérkőzésen, ekkor még úgy látszott, hogy kiegyenlített párharcra számíthatunk. A rendkívül jó dobóformát mutató Győr azonban gyorsan magához ragadta az irányítást, és már az első negyedben jelentős előnyt alakított ki (12-27).

A helyzet még nem volt reménytelen, ám dobásaink rendre lejöttek a gyűrűről, így nem tudtunk közelebb lépni ellenfelünkhöz a második etapban sem. Emellett a dunántúliak lendülete sem tört meg, és a félidőre szinte behozhatatlan hátrányba kerültünk (22-56).

Komoly lendülettel kezdtük a harmadik felvonást, de a pontatlanságokat csak részben sikerült kijavítanunk. Határozottan javult a játékunk, jobban tartottuk magunkat, a különbség növekedését mégsem sikerült megállítanunk (42-86).

A záró etapban már érződött a győrieken is a fáradtság, kiegyenlítettebb volt a két csapat teljesítménye, ám ez számunkra már kevés volt sajnos. A párharcot elveszítettük, de a tizedik hely megvan. A következő idényben javíthatunk!

.

Ezen a mérkőzésen Asszú Áron bizonyult a leghatékonyabb játékosunknak, aki 14 ponttal, 4 lepattanóval, 1 szerzett labdával és 1 kiharcolt faulttal fejezte be a találkozót. Kovács Martin ugyancsak tíz pont fölé érkezett; ő 12/6 pontot, 3 lepattanót és 5 asszisztot gyűjtött be a küzdelem során.

.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: Szabó Norbert (6), Drahos Gábor (4), Orliczki Bence (8), Molnár Bence (2), Kovács Zoltán (5). Csere: Kiss Balázs (-), Kovács Martin (12), Taskó István (-), Eremiás Kristóf (2), Szilasi Bence (5/3), Asszú Áron (14). Vezetőedző: Szendrey Zsombor.

.

Szendrey Zsombor vezetőedző: „Mindenekelőtt gratulálunk a Győr csapatának, megérdemelten szerezték meg a kilencedik helyet. Én úgy gondolom, hogy ha ilyen játékot mutattak volna az egész szezonban, akkor a nyolc között lenne a helyük. Mi azt sajnáljuk, hogy az utolsó hazai mérkőzésünkön így kellett búcsúznunk közönségünktől. De kisebb kifogásként azt meg kell említeni, hogy az utolsó két hétben összesen kétszer volt együtt a csapatunk. Akkor próbáltunk edzeni és gyakorolni mindazt, amit fel lehet tenni a pályára. Ez nekünk kevés. Azonban azt gondolom, hogy igazából mi is ott végeztünk így, ahol kellett. Megpróbáljuk majd a jövő csapatát úgy építeni, hogy méltók legyünk a nyolc közé kerülni”.

A mérkőzés alakulása.

Kerényi György