Ismét nagy sikere volt a Phoenix kosártáborának

Lezajlott a 2021-es kosártábor, amelyet ezúttal is egészen a Balaton partjáig vittek el a Phoenix edzői. Az edzésekről és egyéb programokról a tábor egyik szervezője, Benőcs Dávid mesélt nekünk.

                                                                                                                                                                        Fotó: Benőcs Dávid

Ez volt a kilencedik Phoenix-kosárlabdatábor Siófokon, összességében pedig a tizenkettedik táborunk. Rekordlétszámmal, ötvenkét kosaras fiúval érkeztünk meg a Balatonhoz – egy turnusban még sohasem voltunk ennyien. Nagyon szuper szállodában kaptunk helyet, amely a központ mellett, a Balaton partján helyezkedett el. Saját stranddal rendelkezett a hotel, aminek a srácokkal, a velünk tartó szülőkkel együtt mi, edzők is nagyon örültünk.

Az edzéseket Tamásiban tarthattuk meg egy kiváló sportcsarnokban. Kis negatívum, hogy naponta majdnem két órát kellett oda-vissza utaznunk, azonban maga a terem egy hatalmas, hatpalánkos, parkettás, újonnan felújított létesítmény volt.

                                                                                                                                                                        Fotó: Benőcs Dávid

Mindig reggeli után utaztunk el Tamásiba, és kilenc órakor kezdtük az edzéseket. Kétszer két órában, megosztva dolgoztunk a fiatalokkal. Az első turnusban az óvodásoktól az U14-es korosztályig vehettek részt kosarasaink az edzéseken, majd az U16-tól az U20-ig terjedő korosztályok következtek. Így nagyjából fele-fele arányban alakult a két turnus létszáma. A kicsiknél leginkább technikai képzés történt ügyességi feladatokkal, az edzések második felében általában játékokra került sor, illetve voltak egyéni versenyeink is. A nagyok esetében is előkerültek az ügyességi feladatok, de rendeztünk számukra dobóversenyeket is. Náluk egy kicsit több volt a játék, mert számukra májusban ért véget a szezon, akkor még komoly megmérettetéseik voltak, így egy kicsit lazábbra vettük az edzéseiket. A fiúk ezt is örömmel vették és élvezték, igyekeztek a játékban is a maximumot kihozni magukból. Természetesen nem maradhatott el az öt-öt elleni bajnokság sem. Ehhez igyekeztünk négy egyforma csapatot kialakítani, amelyek négy fordulón keresztül összesen hat mérkőzést játszhattak le egymás között. A nagyoknál is voltak persze egyéni versenyek, és ezek is nagy sikert arattak a fiúk körében.

A délutánok általában pihenéssel, illetve „balatonozással” teltek, az estékre pedig igyekeztünk vagy közös programokat szervezni, vagy egy kicsit szabadabb elfoglaltságot biztosítani a résztvevőknek. Volt közös meccsnézés a Plázs Siófok óriás kivetítőjén, volt közös minigolfozás és éjszakai fürdőzés is, amikor sötétedés után mentünk be a Balatonba, és ráláthattunk a kivilágított óriáskerékre, amely Siófok egyik látványossága. Sőt vasárnap ellátogattunk a balatonboglári kalandparkba is, ahol kipróbálhattuk a kötélpályát, felmehettünk a Gömbkilátóba, ahonnan elláthattunk a település legkeletibb pontjáról a legnyugatibb pontjáig; de lehetett íjászkodni, bobozni, csúszhattunk „óriás fánkkal”, szóval ez is nagyon jó program volt.

                                                                                                                                                                         Fotó: Benőcs Dávid

Összességében elmondható, hogy fárasztó volt a sok edzés és program, de megérte a belefektetett energiát, hiszen mindenki boldogan tért haza, és sokan várják már a jövő évi tábort. Valóban volt, aki megkérdezte, mikor lesz a következő tábor – sajnos csak jövőre, de akkor mindenképpen.

Kerényi György