Döcögős rajttal kezdett a Phoenix

Lejátszotta első mérkőzését az új idényben a Tiszaújvárosi Phoenix. Az újonc Dunaharasztival szemben megvívott találkozón nem volt hiány szép megoldásokban, de elfáradtunk az utolsó negyedre.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK – Dunaharaszti MTK: 72-82 (15-17, 25-23, 21-20, 11-22)

.

Az alapvetően szoros mérkőzésen jórészt a vendégek birtokolták az előnyt, ám egészen az utolsó negyedig nyílt volt a küzdelem. A félidőig szinte végig üldöznünk kellett a Dunaharasztit, ám a fordulás már egállal történt (40-40), a harmadik etapot pedig mi zártuk apró vezetéssel 61-60).

Sajnos a záró felvonás rendkívül rosszul sikerült. Ellenfelünk gyors kosarakkal távolodott el tőlünk, és a negyed közepétől már stabilan tartotta 8-10 egységes előnyét. Nálunk ezzel párhuzamosan a fáradtság jelei kezdtek egyre inkább megmutatkozni – főleg a támadások pontatlanságaiban volt ez feltűnő. A Phoenix végül tízpontos vereséggel zárta a találkozót, de természetesen nagyon sok van még hátra a Bajnokságból (72-82).

.

A csapat vezére egyértelműen Drahos Gábor volt, aki 27/6 ponttal, 9 lepattanóval, 2 szerzett labdával, 4 assziszttal és 8 kiharcolt faulttal zárta a találkozót. Mellette szépen gyűjtögette a pontokat Gerőcs Bálint is (15/3 pont, 8 lepattanó, 1 szerzett labda, 1 assziszt, 1 kiharcolt fault), Lajsz Gergely pedig egy dupla-duplával köszöntötte az új idényt (12 pont, 12 lepattanó, 2 assziszt, 3 kiharcolt fault, 1 blokk).

.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: Drahos Gábor (27/6), Gerőcs Roland Bálint (15/3), Molnár Bence (3/3), Kovács Zoltán (7/3), Lajsz Gergely (12). Csere: Drizner Gábor (-), Hajdu Boldizsár (-), Asszú Ádám (6), Taskó István (-), Szabó Norbert (-), Szilasi Bence (-), Asszú Áron (2). Vezetőedző: Siska János.

.

Siska János vezetőedző: „Először is gratulálok a Dunaharaszti csapatának. Okosabban, jobban, pontosabban játszottak, mint mi. Csak akkor tudunk mérkőzéseket nyerni, ha az üres helyzeteket be tudjuk dobni. Mi még nyilván nem tartunk ott, mint a Dunaharaszti, mi még csapatot építünk. Egyre jobbak leszünk, de még nagyon sok munka áll előttünk”.

A mérkőzés alakulása.

Kerényi György