Közel volt az első győzelem

Harmadik mérkőzését is lejátszotta a Phoenix október 8-án. A Kecskemét U23-as alakulatával szemben szoros, fordulatos csatát vívtunk, végül azonban nem sikerült itthon tartanunk a pontokat.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK – KTE-Duna Aszfalt U23: 68-74 (15-17, 12-21, 14-17, 27-19)

.

Kifejezetten jól kezdett a Phoenix, sikerült meglepnünk ellenfelünket. Az első negyed nagy részében uraltuk a pályát, ám a játékrész hajrájában váltott a Kecskemét, és a fordításig is eljutott velünk szemben (15-17). A második és a harmadik etap akadozó játékot hozott a Phoenix számára – mindenesetre sikerült elérhető távolságban tartanunk a vendégeket.

A záró felvonást tizennégy pontos hátrányban kezdtük meg (41-55), ám a közönség a Phoenix igazi feltámadásának lehetett tanúja. Pontosabbá vált játékunk, egyúttal sikerült egyre több hibát kikényszerítenünk az ellenféltől. A különbség fokozatosan csökkent, s az utolsó percben megszületett az egyenlítés is (68-68). Ezt követően azonban sorsdöntő pontokat nem sikerült megszereznünk, a Kecskemét ugyanakkor nem omlott össze fejben, s újabb találatokkal állította be a számunkra kedvezőtlen végeredményt (68-74).

.

Az egész mezőny egyik legjobbjának, egyúttal ponterőben kiemelkedő játékosának bizonyult Gerőcs Bálint, aki 27/12 ponttal, 5 lepattanóval, 1 szerzett labdával, 1 assziszttal és 4 kiharcolt faulttal zárta a találkozót. Ezúttal is nagyot játszott Drahos Gábor (18/6 pont, 3 lepattanó, 2 szerzett labda, 5 assziszt, 6 kiharcolt fault), és nagy harcot vívott Lajsz Gergely is (8 pont, 11 lepattanó, 1 szerzett labda, 1 assziszt, 5 kiharcolt fault).

.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: Gerőcs Bálint (27/12), Molnár Bence (2), Kovács Zoltán (7), Lajsz Gergely (8), Asszú Ádám (2). Csere: Drizner Gábor (-), Hajdu Boldizsár (-), Drahos Gábor (18/6), Frikker Marcell (3), Szabó Norbert (-), Szilasi Bence (-), Asszú Áron (1). Vezetőedző: Siska János.

.

Siska János vezetőedző: „Gratulálok a Kecskemét csapatának, nagyon lelkes fiatalok. Jól, kontrollált játékkal játszottak. Ezt a mérkőzést a lepattanókkal vesztettük el. Nem lehet úgy kosárlabdázni, hogy nem szedjük le a lepattanókat. De dolgozunk tovább, bízom benne, hogy jobb lesz. Sok sikert kívánok a Kecskemét csapatának a továbbiakban”.

A mérkőzés alakulása.

Kerényi György