Nem sikerült javítania az U20-nak

Az U20-as Bajnokság negyedik fordulójában, október 15-én a SMAFC együttesével találkoztak fiataljaink. A rosszul sikerült első negyed után kiegyenlített párharcot vívott a Phoenix, ez azonban már kevés volt a győzelemhez.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U20 – SMAFC U20: 70-81 (16-27, 17-18, 22-22, 15-14)

.

Remekül kezdett a Tiszaújváros. Az első negyed közepén már hat ponttal is vezettünk (14-8), ezt követően azonban ritmust váltottak a vendégek, és gyakorlatilag állva hagytak minket. A tizedik perc végére komoly hátrányba kerültünk (16-27). A második etapban sokat javult a hazai játék, ettől kezdve kiegyenlített küzdelmet vívtunk. Ez azonban csak arra volt elegendő, hogy tartottuk a tíz pont körüli hátrányt, és a félidőig nem javult a helyzetünk (33-45).

A nagyszünet jót tett nekünk, ismét javult a teljesítményünk. Többször is sikerült tíz pont alá szorítanunk a hátrányunkat, végül azonban egál lett a harmadik negyed részeredménye (55-67). A záró felvonást a vendégek kezdték jobban, a játékrész derekán tizennyolc pontos előnyig is eljutottak (62-80). A negyed utolsó perceiben tudtunk váltani, és szép meneteléssel meg is nyertük az etapot. Mindez azonban kevés volt a sikerhez, sajnos tizenegy pontos vereséggel zártuk a találkozót (70-81).

.

A csapat húzóembere egyértelműen Nagy Balázs volt, aki egy szép dupla-duplával, 20/9 ponttal, 13 lepattanóval, 2 szerzett labdával, 3 kiharcolt faulttal és 3 assziszttal zárta a találkozót. Ugyancsak ponterősen játszott Czimer László Adrián (19/15 pont, 4 lepattanó, 1 kiharcolt fault), de szépen teljesített Lenke Balázs (8 pont, 5 lepattanó, 1 szerzett labda, 5 kiharcolt fault, 8 assziszt) és Drizner Gábor is (5/3 pont, 12 lepattanó, 3 szerzett labda, 4 kiharcolt fault, 5 assziszt).

.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U20: Drizner Gábor (5/3), Nagy Balázs (20/9), Lenke Balázs (8), Eremiás Kristóf (7), Hajdu Boldizsár (3/3). Csere: Czimer László Adrián (19/15), Deli Benedek (6), Besenyei Bálint (2), Demkó Milán (-), Szabolcsi Bálint (-). Edző: Szendrey Zsombor.

.

Szendrey Zsombor edző: „Rövid padunk ellenére sikerült helytállnunk a mérkőzés végére. Sajnos az első negyedet elrontottuk, majdnem hogy ott alakult ki a végeredmény. A többi negyedben fej fej mellett haladtunk a Sopronnal. Sok faultunk volt, de emellett szép játékkal tudtunk néhány olyan kosarat szereznünk, amiknek nagyon örültünk. Rengeteg volt az eladott labdánk és a kihagyott közeli kosarunk, ami meg is bosszulta magát a mérkőzésen, hiszen kikaptunk tizenegy ponttal. Most csak hét embert sikerült forgatni, és azt mondom, hogy ez a hét ember amit tudott, igyekezett beletenni ebbe a meccsbe. Ha netán hosszabb lenne a padunk, akkor lehet, hogy szorosabb meccseket is tudnánk játszani”.

A mérkőzés alakulása.

Kerényi György