Nem bírtunk az erős Újpesttel

A Bajnokság ötödik fordulójában, október 14-én az Újpest-MT otthonában vendégeskedett csapatunk. A jó erőkből álló vendéglátókkal szemben nem mi számítottunk az esélyesnek, de nem feltartott kézzel léptek pályára kosarasaink. A Phoenix jól küzdött, ám a remek napot kifogó Újpesttel szemben nagyon távol voltunk a győzelemtől.

Újpest-MT – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: 123-86 (28-20, 31-21, 32-25, 32-20)

2021. október 24. Bajza József Általános Iskola, Budapest.

Játékvezetők: Vida József, Ntasis Lazaros, Gruber Nikolett Lilla.

.

Jól kezdett a Phoenix az erős ellenféllel szemben. A javarészt szoros első negyedben többször is vezettünk, a tizedik perc hajrájában azonban a házigazdák számára jött ki jobban a lépés – így végül nyolcpontos hátrányba kerültünk (28-20). Az Újpest lendülete a második etapra is megmaradt. A Phoenix kitartóan küzdött, az újra és újra megnövekedő különbséget többször is tíz egységre apasztotta. Az utolsó perceket azonban ezúttal is jobban bírták a fővárosiak, s jelentős, tizennyolc pontra rúgó hátránnyal kellett a félidőben az öltözőbe vonulnunk (59-41).

A folytatás sajnos egyáltalán nem a reményeink szerint alakult. A harmadik etapban remek dobóformába lendült az Újpest, eljutott a harmincpontos előnyig is velünk szemben. Ebből valamelyest faragott a Phoenix, ám így is behozhatatlannak tekinthető, huszonöt pontos hátránnyal vártuk a záró felvonást (91-66). A vendéglátók lendülete és dobóformája az utolsó etapra sem kopott meg. A tiszaújvárosi fiúk ezúttal is dobtak húsz pontot, de az Újpest harminckettővel válaszolt. Elmondhatjuk, hogy igazán nagyot küzdött a Phoenix – hiszen 86 ponttal gyakran lehet mérkőzést nyerni –, ám ezt az Újpestet ma nem lehetett megverni. Sajnos 123-86-os vereséggel kellett hazatérnünk a fővárosból.

.

Drahos Gábor játéka ezúttal is erősnek mutatkozott, veteránunk 18/3 ponttal, 7 lepattanóval, 3 szerzett labdával, 5 assziszttal és 6 kiharcolt faulttal zárta a mérkőzést. Mellette nagyot küzdött Lajsz Gergely is (16 pont, 8 lepattanó, 1 szerzett labda, 1 assziszt, 4 kiharcolt fault), és Kovács Zoltán is jó formában kosarazott (13 pont, 3 lepattanó, 1 szerzett labda, 4 assziszt, 5 kiharcolt fault).

.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: Drahos Gábor (18/3), Gerőcs Bálint (8), Molnár Bence (7/3), Kovács Zoltán (13), Lajsz Gergely (16). Csere: Drizner Gábor (-), Hajdu Boldizsár (3/3), Frikker Marcell (-), Szabó Norbert (9), Szilasi Bence (-), Asszú Áron (8), Asszú Ádám (4). Vezetőedző: Siska János.

A mérkőzés alakulása.

Kerényi György