Az éllovassal találkozott az U20

Az U20-as bajnokság ötödik fordulójában, október 24-én a tabella élén állomásozó Újpesttel szemben vette fel a küzdelmet fiatal gárdánk. Nehéz küzdelemre lehetett számítani, és ez bizony be is igazolódott. Az Újpest kevés esélyt adott nekünk a találkozón.

Újpest-MT U20 – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U20: 127-41 (41-3, 22-12, 29-19, 35-7)

.

Az első negyedben gyakorlatilag átgázoltak rajtunk a vendéglátók. Az erős ellenfél lendületével szemben nem találtuk saját játékunkat, az újabb és újabb kosarakra pontatlanságokkal válaszoltunk. A meccs talán már ekkor eldőlt (41-3). A második etap már valamivel jobban sikerült, valamelyes szaporodtak a tiszaújvárosi találatok is, ám ez csak annyira volt elegendő, hogy kevésbé emelkedjen a különbség. A nagyszünetre nyomasztó, 63-15-ös állással vonultunk le a pályáról.

A pihenő után újfent javult a játékunk, eredményesebbek voltunk támadásban, de igazán megszorongatni ezúttal sem tudtuk vendéglátóinkat. A záró felvonásban már a fáradtság is rátett a teljesítményre, végül nagyarányú vereséggel kellett hazatérnünk a fővárosból (127-41).

.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U20: Drizner Gábor (12/3), Czimer László Adrián (5/3), Deli Benedek (2), Eremiás Kristóf (2), Hajdu Boldizsár (8). Csere: Lenke Balázs (-), Gerőcs Bálint (-), Besenyei Bálint (3), Nagy Balázs (9/3), Szabolcsi Bálint (-). Edző: Szendrey Zsombor.

A mérkőzés alakulása.

Kerényi György