Nagyot küzdött, de nem tudott nyerni az U20

November 26-án a Bonyhád fiataljaival találkozott hazai környezetben U20-as alakulatunk. A mérkőzés középső szakaszát kiegyenlítetté tudtuk ugyan tenni, de a nyitó és a záró etap sajnos elvitte a meccset.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U20 – Atomerőmű KSE Bonyhád U20: 59-84 (8-25, 20-20, 17-16, 14-23)

.

A vendégek kezdték jobban a találkozót. Mi csak egy 0-5-ös bonyhádi roham után kezdtünk „ébredezni”, de a ritmust sokáig nem sikerült felvennünk. A tizedik perc végére jelentős hátrányba kerültünk (8-25), és a második etap jóval hatékonyabb játékával sem tudtuk csökkenteni a lemaradást (28-45).

A fiúk lendülete a nagyszünet után is kitartott. Fordulatos harmadik etapot küzdöttünk végig, a hátrányunk hol tizenöt pontra csökkent, hol húszra nőtt, végül azonban sikerült lefaragnunk egy kicsit a különbségből (45-61). Ha marad elegendő erő és összpontosítás, talán behozható lett volna a tizenhat pontos lemaradás, de a fáradtság sajnos rányomta bélyegét a teljesítményre. Az etap első felében még kiegyenlített küzdelmet folytattunk, a végjátékban azonban már nem tudtuk tartani a lépést. A Bonyhád irama kevésbé csökkent, így végül huszonöt pontos vereséggel kellett befejeznünk a találkozót.

.

A csapat legjobbja a dupla-duplázó Drizner Gábor volt, aki 14/6 ponttal, 16 lepattanóval, 3 szerzett labdával, 3 assziszttal és 2 kiharcolt faulttal zárta a mérkőzést. Ugyancsak dupla-duplával zárt Hajdu Boldizsár is (15/3 pont, 11 lepattanó, 4 assziszt), és tíz pont fölé érkezett Czimer László Adrián is (13/6 pont, 6 lepattanó, 4 szerzett labda,  1 assziszt, 2 kiharcolt fault).

.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U20: Drizner Gábor (14/6), Czimer László Adrián (13/6), Deli Benedek (4), Eremiás Kristóf (8), Hajdu Boldizsár (15/3). Csere: Lenke Balázs (5), Demkó Milán (-), Gerőcs Roland Bálint (-), Besenyei Bálint (-), Szabolcsi Bálint (-). Edző: Szendrey Zsombor.

.

Szendrey Zsombor edző: „Eléggé álmosan kezdtünk, és nagyon sok pontot adtunk az ellenfélnek – az első negyed megpecsételte a meccs sorsát. Rengeteg helyzetet hagytunk ki, és nagyon sok támadólepattanót engedtünk az ellenfélnek, mindennek következtében pedig három negyeden keresztül gyakorlatilag ugyanaz az eredmény élt tovább, ami az első negyedben kialakult. A végére sajnos elfáradtunk, kipontozódtunk, nem bírtuk úgy, ahogy kellett volna. Ebben a mérkőzésben ma ennyi volt”.

A mérkőzés alakulása.

Kerényi György