Fölényes győzelem a kadetteknél!

A regionális kadettbajnokság legutóbbi fordulójában, december 3-án kazincbarcikai ellenfelet fogadtak U16-os kosarasaink. A fiúk magabiztos „rajt-cél” győzelemmel zárták a találkozót.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U16 – Sláger Kazincbarcika KSE U16: 81-35 (22-9, 23-9, 15-7, 21-10)

.

A Phoenix jó dobóformával és nagy lendülettel kezdte a mérkőzést. Pár perc alatt eljutottunk a 6-8 pontos különbségig, a nyitó negyed második felében pedig tíz egység fölé emeltük az előnyt (22-9). A második etapban a Kazincbarcika szerezte ugyan az első találatokat, a forgatókönyv mégis hasonló volt az előző szakasz alakulásához. A Phoenix csak pillanatokra engedte ki kezéből az irányítást, és a jó védekezésre támaszkodva újabb 14 ponttal toldotta meg a korábbi különbséget (45-18).

A nagyszünet után az ellenfél is agresszívebb védekezésre váltott, így kevésbé jöttek a hazai találatok, ennek ellenére a harmadik negyedet is szépen hoztuk (60-25). Gyakorlatilag döntő, harmincöt egységes előnnyel kezdtük meg a záró etapot, és dicséretére váljék a fiúknak, hogy nem estek a könnyelműség hibájába. Kitartott a lendület és a koncentráció, és végül nagyon szép, 41 pontos vezetéssel zárhattuk le a találkozót (81-35).

.

Benőcs Viktor edző: „A Sláger Kazincbarcika csapatát fogadtuk a mai napon. Hál’ Istennek teljes kerettel tudtunk kiállni a mérkőzésen, míg a Kazincbarcika hét fővel tudott elutazni hozzánk. Negyven percen át emberfogásos védekezést hatottunk végre – ezzel az előző mérkőzés hibáit próbáltuk meg kijavítani. Úgy érzem, ez valamennyire sikerült is, hiszen rengeteg pontdobást értünk el. Fontos, hogy igazi csapatként tudtunk összedolgozni. Az elejétől kezdve érezni lehetett, hogy ezt a mérkőzést mi irányítjuk, és szerencsére mind a tizenkét játékosom, aki megjelent a találkozón, pályára léphetett, és hozzá tudott tenni a meccshez. Úgy gondolom, hogy ha ilyen marad a védekezésünk, és a támadásokat is így tudjuk majd befejezni, akkor ez a jövő héten, csütörtökön, a Szerencs ellen megvívandó mérkőzésen is elegendő lesz. Van még azért mit javítanunk a támadásban, de kezdenek összeállni a befejezések. Ez a figurák végrehajtásában látszik meg leginkább – hiszen többé-kevésbé kijöttek már a figuráink, és eredményes kosarakkal tudtuk azokat befejezni. Bízom benne, hogy betegség nem fog bennünket érinteni, és a következő mérkőzésre is maximális keretlétszámmal tudunk majd elutazni a Szerencs csapata ellen”.

A mérkőzés jegyzőkönyve.

Kerényi György