Győzelemmel zárták az évet a juniorok

A Regionális Junior Bajnokság legutóbbi fordulójában, december 17-én hazai környezetben fogadták U18-as fiaink a Sunshine-NYIKSE csapatát. 2021 utolsó mérkőzését magabiztos győzelemmel hozták fiatal kosarasaink.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U18 – Sunshine-NYIKSE U18: 80-49 (16-8, 25-16, 25-10, 14-15)

.

A vendégek csak egy 7-0-s hazai roham után kezdtek ébredezni, de a Phoenix ezután is kezében tartotta az irányítást. Az első negyedet 16-8-ra nyerte meg a Phoenix, és a következő etapban is folytatódott a menetelés. Bár ekkor már ellenfelünk is gyakrabban betalált a tiszaújvárosi gyűrűbe, a hazai előny fokozatosan nőtt, s a félidőre jelentős, tizenhét pontos vezetést alakítottunk ki (41-24).

Megmaradt a lendület a pihenő után is. A harmadik etapot egy 6-0-s rohanással nyitottuk meg, és a masszív védekezésnek köszönhetően a későbbiekben sem jutott túl sok találathoz ellenfelünk. A záró felvonást már behozhatatlannak tekinthető, harminckét pontos előnnyel vártuk (66-34). A biztos vezetés tudata lazított egy kicsit a tiszaújvárosi játékon, az utolsó negyedben kevésbé voltunk hatékonyak, de a győzelmünket nem tudták veszélyeztetni a nyíregyháziak (80-49).

.

Benőcs Dávid edző: „Két napon belül a második mérkőzést játszottuk le – ezúttal is egy nyíregyházi csapat ellen. Ez hasonló szerkezetű, felépítésű csapat volt, mint a másik. Hajdu Boldi nélkül kellett szembenéznünk velük, mert neki ezúttal a felnőttcsapatban kellett szerepet vállalnia. Így is bátran és ponterősen kezdtük a találkozót, a félidőre gyakorlatilag el is döntöttük a mérkőzés kimenetelét. A fiúk végig nagyon fegyelmezetten és a taktikai utasításokat betartva játszottak. A második félidőben zónára álltunk át, ennek következtében rá tudtunk pakolni a félidei vezetésre, így a végén magabiztos, harmincpontos győzelem született. Nagyon örülök annak, hogy mindenkit pályára tudtam küldeni, és szinte mindenki pontot is tudott dobni. Öt győzelemmel és egy vereséggel zártuk az első felét a Junior Bajnokságnak, és bízom benne, hogy a második félévben is ugyanennyi – sőt eggyel több – győzelmet tudunk majd bezsebelni, és akkor a második vagy az első helyen tovább is fogunk jutni a csoportból.”

A mérkőzés jegyzőkönyve.

Kerényi György