Nem jött a siker Kecskeméten

Csapatunk január 18-án Kecskemétre utazott idegenbeli mérkőzésre. Nagyon kellett volna már egy győzelem, de sajnos a hat A csoportos játékossal kiálló házigazdákkal szemben ezúttal sem sikerült begyűjteni a két pontot. A találkozón először léphetett pályára a Phoenix új légiósa, Jordan Andrews.

                                                                                                                                                                Fotó: Gerőcs Roland

KTE-Duna Aszfalt U23 – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: 75-55 (22-14, 16-12, 19-16, 18-13)

2022. január 18. Kecskemét, Mercedes-Benz Sportakadémia.

Játékvezetők: Vadász Csaba, Kruk Melinda, Káré Gergő.

.

Szorosan indult a mérkőzés, a csapatok fej fej mellett haladtak, a kezdő negyed második felében azonban ritmust váltott a Kecskemét, és meglehetősen gyorsan távolodott el tőlünk nyolc ponttal (22-14). Sokáig nehezen jöttek a pontok mindkét oldalon a második etapban. Mindenesetre voltak biztató pillanatai a játékrésznek; az ötödik percben már négy pontig kapaszkodtunk fel. Egészen a félidő hajrájáig sikerült az ellenfél közelében maradnunk, ekkor azonban ismét lendületet vett a Kecskemét, nálunk a hibák szaporodtak, végül tizenkét pontos lemaradással érkeztünk el a nagyszünethez (38-26).

A pihenő utáni nagy feladat a felzárkózás lett volna, ám a vendéglátók jelentkeztek egy 13-0-s rohanással. Az etap derekán végre megérkezett az első tiszaújvárosi találat is, és ettől kezdve a Phoenix játéka is egyre szebb lett. A huszonöt pontos lemaradást nem tudtuk behozni, de a Kecskemét előnyét leszorítottuk tizenöt egységig (57-42).

A záró etapban talán behozható lett volna a tizenöt pont, ha marad elegendő energia hozzá. Az előző negyed feltámadása azonban felőrölhette az erőt, mert tizenkét pontnál közelebb nem kerültünk az ellenfélhez ebben a játékrészben. A meccs hajrájában még több hibával játszottunk, így a Kecskemét további pontokkal fejelhette meg korábbi vezetését. Végül tehát 75-55-ös hazai győzelem született.

.

Ezen a találkozón nem jöttek a kiemelkedő statisztikák a tiszaújvárosi oldalon. Drahos Gábor bizonyult a csapat legjobbjának 11 ponttal, 6 lepattanóval, 1 szerzett labdával, 3 assziszttal és 4 kiharcolt faulttal.

.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: Drahos Gábor (11), Frikker Marcell (3), Bán Tibor (8/6), Gerőcs Roland Bálint (3), Asszú Ádám (6). Csere: Drizner Gábor (5/3), Hajdu Boldizsár (-), Taskó István (-), Szabó Norbert (4), Jordan Andrews (6), Kovács Zoltán (2), Asszú Áron (7). Vezetőedző: Siska János.

A mérkőzés alakulása.

Kerényi György