A rövid pad nem hozott jót az U20-nak

Az U20-as Bajnokság tizennyolcadik fordulójában az Újpest-MT csapatát fogadták fiataljaink. A kiegyenlített kezdés után sajnos a vendégek erőfölénye érvényesült, így ezúttal sem sikerült javítanunk mérlegünkön.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U20 – Újpest-MT U20: 50-124 (12-22, 15-28, 10-38, 13-36)

.

Az Újpest kezdett erősebben, ennek ellenére az első negyed derekáig jól tartotta magát a Phoenix. A továbbiakban azonban a vendégek akarata érvényesült, és tízpontos előnyt alakítottak ki az etap végéig (12-22). A kis pihenő lehetőséget adott arra, hogy a második szakaszban néhány percen keresztül tartani tudjuk a tíz pont körüli különbséget, ám közelebb lépni nem sikerült ellenfelünkhöz. A harmadik perctől kezdve fokozatosan emelkedni kezdett hátrányunk, ami a félidőig huszonhárom egységig emelkedett (27-50).

Ha rendezni tudjuk a sorokat, a nagyszünet után még esélyünk lehetett volna a felzárkózásra, és valóban biztatóan, tiszaújvárosi pontokkal indult a harmadik negyed. Ám rövidesen ismét megérkeztek a hazai hibák és pontatlanságok, a fővárosiak előnye gyorsan emelkedni kezdett. Az etap közepén már harminc pont fölött járt a különbség, a végére az ötvenet is túllépte (37-88). A záró felvonásig tehát gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés sorsa, de az egyre inkább fáradó tiszaújvárosi fiúk kitartóan küzdöttek. Sajnos a rövid pad miatt friss erőt már nem sikerült bevetni, így szépíteni sem tudtunk az eredményen (50-124).

A mérkőzés alakulása.

Kerényi György