Nem sikerült a visszavágó Hódmezővásárhelyen

A Bajnokság huszonegyedik fordulójában Hódmezővásárhelyen vendégeskedett csapatunk. A tabella tizedik pozíciójában állomásozó ellenféllel szemben nem számított esélytelennek a Phoenix, ám a párját ritkító dobóformával dolgozó hazai gárdával szemben nem sikerült győzelmet aratni.

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: 99-66 (28-11, 27-15, 30-24, 14-16)

2022. február 18. Hódtói Sportcsarnok, Hódmezővásárhely.

Játékvezetők: Varga Zoltán, Mintál Csaba, Dr. Szalóki Bence.

.

Nehéz első negyeddel vette kezdetét a mérkőzés. Az első percekben fej fej mellett haladtunk ellenfelünkkel, ám az etap második felében egyre inkább nőtt a Vásárhely előnye velünk szemben. Bán, Hegedűs és Andrews pontjaival tartottuk magunkat, a negyed hajrájában érkezett még egy Frikker-büntető is, mindezzel együtt tizenegy pontot tudtunk gyűjteni, amíg a hazaiak huszonnyolcat könyvelhettek el (28-11).

A Vásárhely elképesztő dobóformája a második szakaszra is kitartott. Már a harmadik percben húsz pontnál járt a különbség, amit Bán, Gerőcs, Drahos és Hegedűs kosaraival nagyjából tartani tudtunk a hetedik percig, ezt követően azonban ismét fokozódott a vásárhelyi nyomás. A félidőre erősen nyugtalanító, huszonkilenc pontos hátrányba kerültünk (55-26).

A harmadik etap első felében Andrews és Gerőcs találataival tudtuk valamelyest visszafogni a Vásárhely lendületét, de a remek napot kifogó ellenfelet nem lehetet megállítani. Később Drahos, Kovács és Asszú is eredményes volt, Molnár is jelentkezett egy triplával, ám ez mind kevés volt: a záró etapot már behozhatatlan, harmincöt pontos hátránnyal vártuk (85-50).

A végső játékrészben már egy fáradtabb Vásárhely játszott, kevésbé sültek a dobásaik, de egy két ponttal megnyert etap ezúttal nem segíthetett rajtunk. A Phoenix megtette, amit tudott, végig kitartóan küzdött, mégis komoly vereséggel kellett elhagynia a pályát (99-66).

.

Jordan Andrews ezen a nehéz találkozón is ponterősen játszott (18/3 pont, 9 lepattanó, 1 szerzett labda, 3 kiharcolt fault), és Gerőcs Bálintot sem tudták tíz pont alatt tartani (11/3 pont, 3 lepattanó, 2 szerzett labda, 3 kiharcolt fault).

.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: Drahos Gábor (5/3), Bán Tibor (), Gerőcs Roland Bálint (11/3), Hegedűs Gergely (5/3), Jordan Madrid-Andrews (18/3). Csere: Drizner Gábor (-), Hajdu Boldizsár (-), Frikker Marcell (6/3), Taskó István (-), Molnár Bence (3/3), Kovács Zoltán (4), Asszú Ádám (5). Vezetőedző: Siska János.

A mérkőzés alakulása.

Kerényi György