U12 – döcögősen indult a felsőházi szereplés

Megkezdte felsőházi szereplését U12-es csapatunk a Gyermek Kupában. A hazai rendezésű, február 12-ei tornán két nehéz mérkőzést kellett megvívniuk ifjainknak.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U12 – Egri Kék Oroszlánok U12: 49-64 (6-18, 19-12, 7-22, 17-12)

.

Az Eger fölénye már az első negyedben kibontakozott. Vendégeink gyorsan vezetéshez jutottak, mi pedig nehezen találtuk meg a ritmust. A tizedik perc végére tizenkét pontos hátrányba kerültünk (6-18), ám szép feltámadást produkáltunk a második etapban. Lendületes játékkal megkezdtük a felzárkózást, és a félidőig sikerült öt pontig lefaragni az egriek előnyét (25-30).

Sajnos a szünetben az ellenfél tudta eredményesebben rendezni a sorokat, így a harmadik negyed ismét komoly hevesi nyomást hozott. Ebben a játékrészben döntő előnyhöz jutott riválisunk (32-52), és a kialakult húszpontos különbséget a jobban sikerült záró szakaszban sem tudtuk ledolgozni (49-64).

A mérkőzés jegyzőkönyve.

.

Cívis KK Macskatigrisek U12 – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U12: 42-41 (6-8, 15-18, 15-10, 6-5)

.

Drámai csatát vívtunk a debreceni lányokkal szemben. A harmadik perctől kezdve tiszaújvárosi előnyt mutatott az eredményjelző, ám elszakadni csak rövid időre tudtunk az ellenféltől. Az első negyed szoros, 6-8-as eredménnyel zárult, és lendületünk a második etapra is megmaradt. Egy 10-2-es rohanás után már tíz egységgel vezettünk, ezt követően azonban a Debrecen is „felébredt”, és a félidőig ledolgozta hátrányának a felét (21-26).

A harmadik szakaszt már a hajdúsági együttes indította jobban. Nehezen jöttek a tiszaújvárosi pontok, csak a hetedik percig tudtuk tartani a vezetést. Ettől kezdve fej fej mellett haladt a két csapat, a záró felvonást pedig egalizált állással vártuk (36-36). A negyedik etapban már a fáradtság uralkodott mindkét csapatban, és a lányok éppen annyival bírták jobban az erőfeszítéseket, hogy egyetlen ponttal megelőzzenek minket (42-41).

A mérkőzés jegyzőkönyve.

.

Egri Kék Oroszlánok U12 – Cívis KK Macskatigrisek U12: 44-61 (13-10, 5-24, 16-16, 10-11)

.

Fejes Anita edző: „Ez volt a felsőházban játszott első U12-es forduló. Az Eger csapata nem kis fejtörést okozott számunkra, hiszen az egyik játékosuk magassága és fizikuma szinte szó szerint megbénította a csapatot. Nagyon nehéz dolgunk volt a védekezésben, és a támadásban sem tudtunk érvényesülni, s bár az ellenfél létszáma miatt papíron nyertünk, ez nem tett minket boldoggá.

Ezután a Debrecen elleni meccsre koncentráltunk. Az ellenük való győzelem nehezen volt elképzelhető, mivel kb. 15-20 ponttal verték az Eger csapatát. De egy sokkal összeszedettebb játékkal, egy fegyelmezettebb védekezéssel sikerült szoros mérkőzést játszanunk, olykor uralva az eredményt. A debreceni lányok nem tudták kellőképp kihasználni domináns magasságfölényüket, de mivel a végére elfáradtunk, egy ponttal fölénk kerekedtek. A vereség ellenére elégedett vagyok, de igyekszünk tovább fejlődni”.

Kerényi György