Remek volt az első negyed, mégsem jött az U20-as siker

Az U20-as Bajnokság huszonegyedik fordulójában, február 18-án Hódmezővásárhelyen vendégeskedett U20-as alakulatunk. Nagyon biztató volt az első negyedünk, utána azonban érvényesült a negyedik helyezett erőfölénye.

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli U20 – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U20: 115-65 (20-25, 46-14, 19-17, 30-9)

.

Jórészt fej fej mellett haladt a két csapat az első etapban. A Vásárhely volt többször előnyben, ám mi eljutottunk a nyolcpontos vezetésig is. Végül tiszaújvárosi fölénnyel, 20-25-ös állással zárult a kezdő szakasz. Hasonló folytatásban bíztunk, ám mindössze két percig tudtuk tartani az előnyt a második negyedben. A hazai gárda fokozta a nyomást, átvette a vezetést, és nagyon gyorsan távolodva tőlünk a negyedik percre tízpontos előnyhöz jutott velünk szemben (40-30). A különbség a későbbiekben is növekedett, nem tudtuk követni a felpörgött lendületet. A félidőre nyomasztó, huszonhét egységnyi hátrányba kerültünk (66-39).

A harmadik játékrész ismét biztató volt. Pontosabban, kevesebb hibával játszott a Phoenix, így sikerült hasonló teljesítményt elérnünk, mint ellenfelünk. A különbség ezúttal csupán két ponttal növekedett (85-56). A záró etapra gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés, hiszen huszonkilenc pontot nagyon nehéz lett volna ledolgozni. Sajnos felőrlődött az erő csapatunkban, így védekezésben, támadásban is akadoztunk, nem kerülhettünk közelebb riválisunkhoz. A Vásárhely felszabadultan kosarazhatott, és végül 115-65-ös győzelmet aratott.

.

Nagy Balázs remek teljesítménnyel, 24 ponttal, 9 lepattanóval, 1 assziszttal és 4 kiharcolt faulttal végzett a mérkőzésen. Fiatal játékosunk nemrég súlyos térdsérülést szenvedett el, ezúton is mielőbbi gyógyulást kívánunk neki! Szép eredményt ért el a dupla-duplázó Eremiás Kristóf is (22/3 pont, 11 lepattanó, 3 kiharcolt fault), és Drizner Gábor is tíz pont fölött végzett (12/6 pont, 6 lepattanó, 3 kiharcolt fault).

.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U20: Drizner Gábor (12/6), Deli Benedek (2), Nagy Balázs (24), Eremiás Kristóf (22/3), Hajdu Boldizsár (3/3). Csere: Czimer László Adrián (-), Lenke Balázs (-), Demkó Milán (2), Pásztor Máté (-), Besenyei Bálint (-), Gerőcs Roland Bálint (-). Edző: Szendrey Zsombor.

A mérkőzés alakulása.

Kerényi György