Egy győzelem, egy vereség az U14 hétvégi mérlege

A Regionális Serdülő Bajnokság hétvégi fordulójában, február 19-én az NYKK Eötvös és a MEAFC csapataival találkozott U14-es alakulatunk idegen pályán. A megfogyatkozott Phoenix kiválóan kezdett a Nyíregyháza ellen, a második találkozó azonban nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U14 – NYKK-Eötvös/A U14: 82-32 (19-11, 23-4, 16-8, 24-9)

.

Egy rövid, helycserékkel tarkított szakasz után, a harmadik perctől kezdve a Phoenix akarata érvényesült a pályán. A jó védekezésnek köszönhetően kevés helyzetet engedtünk meg az ellenfélnek az első negyedben, ugyanakkor a támadójátékunk is hatékonyan működött. A tizedik perc végére nyolcpontos előnyhöz jutottunk (19-11). A tiszaújvárosi nyomás tovább fokozódott a második etapban, szinte letaroltuk a Nyíregyháza védelmét. A félidőre meghatározó, tizenhét pontos vezetést értünk el (42-15).

A lendület szerencsére a második félidőben is kitartott. A Tiszaújváros újabb egységekkel növelte előnyét, és már a harmadik szakasz végére behozhatatlanná tette a vezetést (58-23). A záró etap már felszabadult játékot hozhatott, s végül ötvenpontos győzelmet arattak fiaink (82-32).

A mérkőzés jegyzőkönyve.

.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U14 – MEAFC/C U14: 56-74 (8-25, 17-19, 15-14, 16-16)

.

Egészen más mérkőzést vívtunk a Miskolccal szemben, mint korábban a Nyíregyháza ellen. Úgy tűnik, nem sikerült fenntartani a koncentrációt, hiszen már kezdő negyedben 13-0-s rohanást engedtünk meg az ellenfélnek. Az első szakaszt tizenhét pontos hátránnyal zártuk. A későbbiekben a Phoenix is megtalálta a lendületet, de az ekkor összeszedett különbséget nem tudtuk ledolgozni (8-25). A második etapban sokat erősödött a játékunk, szoros részeredményt hoztunk, de a MEAFC még most is növelte valamelyest előnyét (25-44).

A nagyszünet pihenője jót tett a csapatnak. A harmadik negyed közepén volt némi elakadásunk, de egyébként szépen jöttek a pontok. A határozottabb védekezésnek köszönhetően ebben az etapban faraghattunk egy nagyon kicsit hátrányunkból (40-58). A szépítés ellenére is magas különbséggel kellett nekivágnunk a záró felvonásnak. Ezúttal is egyenlő küzdőpartnereknek bizonyultunk, ám sajnos ezt a negyedet nagy arányban nyernünk kellett volna a győzelemhez. Kár volt azért az első etapért, hiszen azon dőlt el a mérkőzés (56-74).

A mérkőzés jegyzőkönyve.

.

Bartovics Ákos edző: „Sajnos erre a fordulóra is rossz előjelekkel érkeztünk meg, hiszen a mérkőzéseket megelőző napon három fontos játékosunk dőlt ki. Az első, Nyíregyháza elleni meccsen ez még belefért, mert ők is hasonló helyzetben vannak, mint mi. Sok pontot dobva, keveset kapva érvényesítettük az akaratunkat, és magabiztos győzelmet szereztünk. Nem tett jót az egy mérkőzésnyi szünet nekünk. A második, Miskolc elleni meccsen gyakorlatilag az öltözőben ragadtunk, és az első negyedben odaadtuk ajándékba azt az előnyt nekik, ami a találkozó végéig kitartott számukra. Pozitívum, hogy nem adtuk fel, próbáltunk felállni, de ez ezen a napon nem párosult jó eredménnyel. Nem volt igazából benne a fordítás. Hiányzók ide vagy oda, így meccset nem lehet elkezdeni, ezt mindenképp ki kell javítanunk, ezen leszünk a továbbiakban. Megyünk tovább”.

Kerényi György