Jól játszott az U20, de elfáradtunk a végére

Az U20-as Bajnokság legutóbbi fordulójában, február 25-én a MEAFC csapatát fogadták fiataljaink. Egyenrangú ellenfélként játszottak a Fiúk, de négy hiányzót is nélkülöznie kellett Szendrey Zsombor edzőnek – így végül nem sikerült kicsikarnunk a győzelmet.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U20 – MEAFC-Miskolc U20: 67-72 (16-24, 21-12, 15-18, 15-18)

.

A MEAFC kezdte jobban a mérkőzést. Az első negyed derekán már tíz pont volt a hátrányunk (5-15), ezt aztán sikerült valamelyest lefaragnunk a játékrész végéig (16-24). Remek volt azonban a második etap. Első lendületünkkel csak öt pontra sikerült feljönnünk (21-26), és a Miskolc újabb ellépését sem sikerült megakadályoznunk (21-30), ám a negyed második felében fokozatosan visszakapaszkodtunk a meccsbe, sőt a hajrában az egyenlítés, majd a fordítás is megérkezett (37-36).

A harmadik szakaszban sokáig védeni tudtuk előnyünket, eljutottunk az öt-, majd a hatpontos előnyig is, ám a hajrá ezúttal a Miskolcnak kedvezett. A vendégek a kilencedik percben átvették a vezetést, és a fáradó Phoenix nem tudott gyors választ adni az újabb kosarakra (52-56). A záró etap elején sikerült két pontra felzárkóznunk, de ennél közelebb nem jutottunk az egyenlítéshez. A fiúk nagyon kitartóan küzdöttek, egy újabb, kilencpontos hátrányból is felkapaszkodtak, de az energia már kevés volt ahhoz, hogy beérjék riválisukat. Végül ötpontos vereséget kellett elkönyvelnünk ezen a találkozón (67-72).

.

A dupla-duplázó Nagy Balázs a mezőny egyik legjobb teljesítményével, 22/15 ponttal, 10 lepattanóval, 2 szerzett labdával, 2 assziszttal és 1 blokkal zárta a mérkőzést. Eremiás Kristóf ugyancsak a dupla-dupla közelében végzett (11/3 pont, 9 lepattanó, 1 szerzett labda, 1 assziszt, 2 kiharcolt fault), és szépen gyártotta a pontokat Hajdu Boldizsár is (14/12 pont, 4 lepattanó, 1 szerzett labda, 1 assziszt).

.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U20: Drizner Gábor (2), Czimer László Adrián (3), Lenke Balázs (9/3), Nagy Balázs (22/15), Eremiás Kristóf (11/3). Csere: Demkó Milán (-), Deli Benedek (6), Besenyei Bálint (-), Szabolcsi Bálint (-), Gerőcs Roland Bálint (-), Hajdu Boldizsár (14/12). Edző: Szendrey Zsombor.

.

Szendrey Zsombor edző: „Volt egy lehetőségünk megszerezni első győzelmünket, sajnos ezt a lehetőséget mi puskáztuk el. Ötpontos vereséget szenvedtünk el attól a Miskolctól, akitől ott, idegenben körülbelül ötvennel kaptunk ki. Megvolt a miértje annak, hogy miért kaptuk ki a meccset, ezt a mérkőzés közben sikerült észrevennünk, de nem tudtunk rajta túl sokat javítani. Sok támadólepattanót engedtünk az ellenfélnek, illetve amikor lett volna mód arra, hogy közelebb jöjjünk, átvegyük a vezetést, vagy egálra hozzuk, akkor eladott labdák és kihagyott ziccerek sorozata következett be. Ettől függetlenül a szoros eredménynek örülünk, illetve a játék képe is az eddigi legjobbat mutatta – annak ellenére, hogy csak nyolcan ültünk a padon, és csak hét ember tudott beállni. Reméljük, hogy tudjuk ezt így folytatni”.

A mérkőzés alakulása.

Kerényi György