Nagy harcban nyertük meg a bonyhádi meccset

A tabella tizedik helyezettjével találkozott a Phoenix március 6-án. Rendkívül nehéz küzdelmet vívtunk a Bonyhád ellen, de a kitartás és a lelkierő végül sikerhez segítette a csapatot.

Atomerőmű KSE Bonyhád – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: 73-80 (23-16, 15-20, 22-24, 13-20)

2022. március 6. Bonyhád Városi Sportcsarnok.

Játékvezetők: Horváth Alajos, Csák Máté Károly, Propszt Amanda.

.

Egy kicsit talán a buszban maradt a Phoenix, legalábbis az ellenfél 6-0-s rohanása az első percekben ezt mutatta. Ezt követően lassú felzárkózásba kezdtünk. A jeget Hegedűs törte meg egy közelivel, amit Gerőcs, Andrews és Asszú találatai egészítettek ki. A hetedik percben sikerült két pontra felzárkóznunk (14-12), ám a hajrában már kilencpontos hátrányból kellett Bánnak kirántania minket (23-16).

A második etapot Hegedűs nyitotta meg egy triplával és egy büntetővel, így gyorsan felzárkóztunk három egységre, de ezúttal sem tudtuk megakadályozni a Bonyhád felpörgését. Most nyolcpontos lemaradásból kellett felállnunk, és váratlan gyorsasággal meg is érkezett az egyenlítés Andrews és Molnár találatainak köszönhetően (28-28). A mérkőzés fordulatosságára jellemző módon bonyhádi hármasok következtek, ellenfelünk ismét hat egységgel járt előttünk (36-30). Szerencsére Bán és Hegedűs kosarai zárták a negyedet, így mindössze kétpontos hátránnyal vártuk a második félidőt (38-36).

A harmadik játékrész egy egyenlítést jelentő Gerőcs-duplával indult, erre azonban komoly hazai roham volt a válasz: a Bonyhád 14-0-s szakaszt produkált, s ezzel veszélyesen eltávolodott tőlünk (52-38). A hatodik perctől kezdve Andrews kilenc pontja hozott vissza minket a meccsbe (60-47), ezt pedig Drahos, Frikker és Molnár elképesztő tűzijátéka követte: a korábbi, tizenhat pontos hátrányt követően egállal zártuk az etapot (60-60).

A Phoenix szárnyalása a záró negyedben is folytatódott. Újabb hét pontot dobtunk hazai válasz nélkül (60-67), ezúttal Drahos és Kovács voltak eredményesek. Már magabiztos, tizenkét egységes vezetésnél jártunk, amikor a Bonyhád új lendületet vett, és ijesztő tempóban zárkózott fel három pontra (73-76). A hajrában Bán és Andrews biztosították be a győzelmünket; a fordulatos, nagyon nehéz mérkőzést 73-80-nal zártuk.

.

Jordan Andrews sérülése ellenére is a mezőny legjobb, dupla-duplás eredményét hozta: 23/3 ponttal, 11 lepattanóval, 1 szerzett labdával, 2 assziszttal, 8 kiharcolt faulttal és egy blokkal zárta a találkozót. Nagyot küzdött Drahos Gábor is (11/3 pont, 7 lepattanó, 2 szerzett labda, 1 assziszt, 5 kiharcolt fault), ponterős volt Hegedűs Gergely is (12/9 pont, 5 lepattanó, 2 szerzett labda, 2 assziszt, 1 kiharcolt fault), és Gerőcs Bálintot sem sikerült tíz pont alatt tartani (10 pont, 6 lepattanó, 1 assziszt).

.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: Drahos Gábor (11/3), Bán Tibor (8/6), Gerőcs Roland Bálint (10), Jordan Madrid-Andrews (23/3), Hegedűs Gergely (12/9). Csere: Drizner Gábor (-), Hajdu Boldizsár (-), Frikker Marcell (5/3), Taskó István (-), Molnár Bence (6/3), Kovács Zoltán (3), Asszú Ádám (2). Vezetőedző: Siska János.

A mérkőzés alakulása.

Kerényi György