Taroltak a juniorok

A regionális juniorbajnokság legutóbbi fordulójában a Karcagi SE csapatát fogadta U18-as alakulatunk. Benőcs Dávid tanítványai tekintélyt parancsoló, nyolcvanpontos győzelmet arattak a hazai találkozón.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U18 – Karcagi SE U18: 111-31 (37-4, 22-12, 29-7, 23-8)

.

A Phoenix meghatározó fölénye már az első etapban kialakult. Tíz perc leforgása alatt mindössze négy pontot engedett meg védelmünk az ellenfélnek, miközben mi harminchét egységet gyűjtöttünk össze (37-4). A második negyedben erősödött a karcagi játék, de csak a hetedik percig tudta tartani az általunk diktált lendületet riválisunk. A félidő hajrájában ismét egyeduralkodóvá vált a Tiszaújváros, és egy 10-0-s befejezéssel negyvenhárom pontra növelte előnyét (59-16). A második félidő kezdetéig gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés.

Karcagi duplával indult a harmadik etap, ám erre huszonöt ponttal válaszolt a Phoenix. Ez a negyed az elsőhöz hasonló lehengerlés volt részünkről (88-23). A záró szakaszban ismét valamivel nagyobb teret hagytunk a vendégek játékának, de ebből csak annyi következett, hogy kisebb mértékben nőtt az előnyünk. A jelentős arányú győzelmet már semmi sem befolyásolhatta (11-31).

.

Benőcs Dávid edző: „A Junior Regionális Bajnokság második fordulóját a Karcag csapata ellen kezdtük meg. Az első perctől kezdve agresszív védekezést és támadást kértem a fiúktól. Tudván, hogy egy gyengébb csapat ellen játszunk – de ettől függetlenül is –, azt kértem a fiúktól, hogy gyakoroljuk azokat az elemeket, amelyeket edzéseken és korábbi mérkőzéseken használtunk, és próbáljuk meg tökéletesíteni azokat. Voltak hiányosságok a mérkőzésen, leginkább a cseréimtől várok el többet a jövőben. Gratulálok a nagyarányú győzelemhez, és sok sikert kívánok a Karcag csapatának a továbbiakban”.

Kerényi György