A harmadik negyedben ment el az U20 győzelmi esélye

Sokáig jól tartotta magát U20-as csapatunk a március 11-ei, Cegléd elleni mérkőzésen, ám végül nem sikerült itthon tartani a pontokat. Az esélyek a harmadik negyedben szálltak el.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U20 – Ceglédi KE U20: 69-100 (24-34, 16-16, 12-28, 17-22)

.

A gólzáporos első negyedet a vendégek kezdték jobban, de gyorsan felzárkózott a Phoenix. Jelentősebb különbség az etap második felében alakult ki, amikor hét, majd tíz pontra is elhúzott a Cegléd (24-34). A második szakaszban igyekeztünk behozni ellenfelünket, teljesítményben el is értük a vendégek szintjét, ám ez csak a különbség megőrzéséhez volt elegendő. A Cegléd ideiglenesen ebben az etapban is meg tudta növelni vezetését, de a kialakult tizenöt pontos hátrányt ledolgoztuk a félidőig (40-50).

Ha a harmadik negyed erősre sikerül, meglett volna az esélyünk a győzelemre. Sajnos épp ez a játékrész lett a leggyengébb szakaszunk. 42-52 után a Cegléd tizenegy pontos rohanása következett, ezzel húsz egység fölé emelkedett a hátrányunk. A csapat igyekezett, de a pontatlanságok megbosszulták magukat, és a záró negyed előtt már 52-78 volt az állás. Sajnos a negyedik etap is vendégtriplával indult, és a későbbiekben is gyorsabban jöttek a ceglédi pontok, mint a hazaiak. A gyűrű alatt most eredményesebbek voltunk, mint az előző negyedben, de így sem tudtuk megakadályozni a különbség további növekedését (69-100).

.

Nagy Balázs remek játékkal lett a hazai csapat legjobbja (35/9 pont, 8 lepattanó, 2 szerzett labda, 2 assziszt, 4 kiharcolt fault), de elérte a tíz pontot Hajdu Boldizsár (10 pont, 7 lepattanó, 1 szerzett labda, 3 assziszt, 2 kiharcolt fault) és Eremiás Kristóf is (10/6 pont, 5 lepattanó, 1 szerzett labda, 3 kiharcolt fault).

.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U20: Drizner Gábor (2), Lenke Balázs (7/3), Nagy Balázs (35/9), Eremiás Kristóf (10/6), Hajdu Boldizsár (10). Csere: Czimer László Adrián (2), Demkó Milán (-), Deli Benedek (3), Gerőcs Roland Bálint (-), Besenyei Bálint (-), Szabolcsi Bálint (-). Edző: Szendrey Zsombor.

.

Szendrey Zsombor edző: „Jó kedvvel vágtunk neki ennek a mérkőzésnek, a fiúk szerették volna megszerezni az első győzelmet. Erre már csak egy esélyünk lesz: jövő hét pénteken. Azt kell mondanom, hogy a félidőig egészen jól tartottuk magunkat – saját hibáink miatt volt közte tíz pont. Volt egy-két taktikai dolog, amire igyekeztem felhívni a figyelmet, de ezeket csak hellyel-közzel sikerült betartani. Úgy gondolom, hogy ha ezeket meg tudjuk oldani, akkor egál lett volna a félidei eredmény. Sajnos a második félidőben a kispadon maradtunk, és nem tudtuk felvenni a ritmust – annak ellenére, hogy ez esetben is megvolt, mit szeretnék látni a pályán. Marad a remény a jövő hét péntekre, az utolsó meccsre, hátha sikerül egyetlen győzelmünket megszerezni”.

A mérkőzés alakulása.

Kerényi György