Kitett magáért U12-es csapatunk a hétvégén

A Gyermek Kupa legutóbbi fordulójában, március 19-én hazai rendezésű tornán lépett pályára U12-es alakulatunk. A NYÍKSE csapatával szemben sikerrel vettük az akadályt, ám az Eger ellen ezúttal nem tudtunk győzelmet aratni.

NYÍKSE Tűzgolyók/A U12 – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U12: 53-65 (7-13, 15-17, 20-13, 11-22)

.

A nyíregyháziak kezdték jobban a mérkőzést, ám már az első negyed közepén átvettük a vezetést, és a tizedik perc végére hatpontos előnyt alakítottunk ki (7-13). A második etapban alapvetően kiegyenlített párharc folyt, ám ez számunkra azt jelentette, hogy tartani tudtuk előnyünket – amit végül egy kicsit még növelni is tudtunk (22-30).

A nagyszünet pihenője alkalmat adott a NYÍKSE számára a sorok rendezésére, és bizony a nyíregyházi fiúk erőteljes rohamokkal igyekeztek ledolgozni a nyolcpontos hátrányt. Ebben az etapban nehezen tudtuk tartani a lépést ellenfelünkkel, vezetésünk szinte teljesen elolvadt (42-43). A záró játékrész nyílt küzdelmet hozott, gyakorlatilag egyforma esélyekkel folytatódott a párharc. A Phoenix szerencsére jobban kezdte és jobban zárta az etapot, különösen a negyed második felében sikerült erős fölényben játszanunk. A mérkőzésen végül tizenkét pontos győzelmet arattunk (53-65).

A mérkőzés jegyzőkönyve.

.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U12 – Egri Kék Oroszlánok U12: 58-88 (11-35, 14-6, 12-35, 21-12)

A nehéz mérkőzésen két negyed sikerült rosszul, ezek közül az egyik az első volt. Az etap közepéig kiegyenlített volt a játék, ekkor azonban megkezdődött az Eger tizennégy pontos rohanása, és az ekkor kialakult tizenöt pontos hátrányt még meg is toldotta a hevesi alakulat a negyed végéig (11-35). A második etapban már egy rendezettebb Phoenix lépett pályára, ezúttal mi játszottunk fölényben, a korábban kialakult nagy különbség miatt azonban nem juthattunk el az egyenlítésig (25-41).

A lendületet sajnos nem tudtuk átmenteni a harmadik etapra. Ismét az egriek diktálták a tempót, nekünk főleg a magas játékosokkal gyűlt meg a bajunk. Ebben a negyedben gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés, hiszen jelentősen megnőtt az amúgy is komoly különbség (37-76). A fiúk akaratát és küzdeni tudását bizonyítja, hogy nem adták fel, és mindent megtettek annak érdekében, hogy csökkentsék a hátrányt. A záró etapot is megnyertük, ám a harminckilenc pontra lévő ellenfelet sajnos nem érhettük be (58-88).

A mérkőzés jegyzőkönyve.

.

A torna harmadik mérkőzésének eredménye:

Egri Kék Oroszlánok U12 – NYÍKSE Tűzgolyók/A U12: 84-60 (29-15, 16-21, 24-9, 15-15)

.

Fejes Anita edző: „Az első, NYÍKSE elleni mérkőzésen az ellenfél kemény védekezése igencsak feladta a leckét, de felvettük a kesztyűt, és koncentrált játékkal sikerült megőriznünk a vezetést a mérkőzés végéig.
A második mérkőzés első negyedében az Eger magasságfölényével szemben tehetetlenek voltunk, gyorsan kialakult az egriek magabiztos fölénye, amit a második félidőben ugyan sikerült kozmetikáznunk, de a sok eladott labdának és kihagyott helyzetnek köszönhetően a különbség állandósult a két csapat között. Az eredménytől függetlenül büszke vagyok a csapatra, mert az utolsó másodpercig minden játékosom hatalmasat küzdött a pályán”.

Kerényi György