Nagy lépést tett a csoportelsőség felé U18-as csapatunk

Juniorjaink március 23-án vívtak meg a csoport egyik legveszélyesebb ellenfelével, az Egerrel. A jó erőkből álló hevesi alakulattal szemben magabiztos győzelmet aratott a Phoenix.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U18 – Egri VSI KOK/B U18: 102-57 (23-9, 23-21, 32-13, 24-14)

.

Benőcs Dávid tanítványai már a találkozó kezdetén magukhoz ragadták a kezdeményezést és az előnyt. Az Eger az első negyed közepéig tudta tartani velünk a lépést, ezt követően már feltartóztathatatlanul növekedett a hazai vezetés. A tizedik percre jelentős, tizennégy pontos különbség alakult ki (23-9). A második etapban már egy jobban összpontosító Egert láthattunk a pályán, ebben a játékrészben nehezítette meg leginkább a dolgunkat riválisunk. Az előny ezúttal alig emelkedett, de ezt a negyedet is megnyerte csapatunk (46-30).

Tizenhat pontos vezetéssel vágtunk neki a második félidőnek, és ez meg is adta a kellő magabiztosságot játékunkhoz. Az első találat a hevesieké volt ugyan, ezt azonban ismét nyomasztó Phoenix-fölény követte. A támadójáték mellett a védekezésünk is remekül működött, ennek köszönhetően közel húsz ponttal növeltük előnyünket a harmadik etapban (78-43). A záró felvonásra gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés sorsa. A Tiszaújváros az utolsó pillanatig kezében tartotta az irányítást, és nagyarányú győzelemmel zárta a találkozót (102-57).

.

Benőcs Dávid edző: „Nehéz mérkőzésre számítottunk, hiszen az eddig veretlen, első helyezett, fizikálisan erős, jól képzett játékosokból álló Eger érkezett hozzánk. Minket azonban fűtött a visszavágás vágya, mivel korábban, idegenben huszonhét pontos vereséget szenvedtünk tőlük. Mindenképpen győzelemmel szerettük volna zárni a mérkőzést, és nem volt mindegy az sem, hogy milyen különbséggel aratunk sikert. Közel egy hónapunk volt felkészülni ellenük, tudtuk, hogy az Egernek mik az erősségei, ezt igyekeztünk is kihasználni, az edzéseken gyakoroltuk a különböző formációkat. A mérkőzés első percétől kezdve mi domináltuk a játékot, az Eger nem tudott mit kezdeni gyors lerohanásainkkal és nagyon agresszív védekezésünkkel. Folyamatosan tudtuk növelni a különbséget – csak a második negyedben volt egy pici megtorpanásunk, de egy jó időkéréssel ezt is ki tudtuk javítani. A félidei, tizenhat pontos előnyünkre még rá szerettünk volna tenni, és ezt a harmadik negyedben sikerült is maximálisan végrehajtanunk. Az utolsó negyedben tovább növeltük a különbséget, és egy hihetetlen, negyvenöt pontos győzelemmel zártuk ezt a rangadót. Minden tiszteletem a fiúké, hiszen amit az edzéseken gyakoroltunk, százszázalékosan betartották, és nagyon fegyelmezett, jó játékkal rukkoltunk elő. A következő mérkőzéseinket meg kell nyernünk, és akkor csoportelsőként tudjuk zárni a keleti csoportot. Így készülünk tovább, és szeretnénk a legjobbat kihozni a hátralévő meccseinkből is”.

A mérkőzés jegyzőkönyve.

Kerényi György