Újabb győzelemmel erősítette helyzetét U18-as gárdánk

A Regionális Junior Bajnokság legutóbbi fordulójában, április 5-én a Szerencs legénységét fogadta U18-as alakulatunk. A csapat már megcélozta a döntőbe jutás lehetőségét, így ezt a találkozót is győzelemmel kellett lezárnia.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U18 – Szerencs VSE U18: 114-65 (32-18, 27-22, 26-16, 29-9)

.

Egy esélyeshez méltó módon, 11-0-s rohanással indított a Phoenix. A Szerencs csak a harmadik perctől kezdett felpörögni, ám hiába gyűltek ott is a pontok, a lendületben lévő Tiszaújvárost már nem tudta megközelíteni (32-18). A második etap első felét ismét a Tisza-parti gárda uralta. A vendégek a félidő utolsó perceit tudták jobban megnyomni, de csak annyit érhettek el, hogy ebben a negyedben kevésbé nőtt a Phoenix előnye (59-40).

A korábbiakhoz hasonlóan alakult a harmadik szakasz is. Az első hét percben egymást követték a tiszaújvárosi rohamok és kosarak, riválisunk újfent a negyed hajráját tudta csak kihasználni. Ez a fellángolás azonban ezúttal is kevés volt, a Phoenix előnye újabb tíz egységgel emelkedett (85-56). A záró etapot már harmincpontos döntő fölénnyel kezdték meg Benőcs Dávid tanítványai. A fölény most végig kitartott, a fáradó ellenfél a végjátékban sem tudott szépíteni. A Phoenix végül igen jelentős, negyvenkilencpontos győzelmet aratott (114-65).

.

Benőcs Dávid edző: „A Regionális Junior Bajnokság legutóbbi fordulójában a Szerencs csapatát láttuk vendégül. Ősszel az első mérkőzésünket pont ellenük játszottuk, és egy izzadtságszagú, húszpontos győzelmet sikerült akkor aratnunk. Azt kértem a srácoktól, hogy az első perctől kezdve koncentráltan védekezzünk, és támadásban is használjuk ki az erősségeinket, illetve a magassági fölényünket. Szerencsére ezt a fiúk komolyan vették, és valóban nem adtunk esélyt ellenfelünknek – szinte az első perctől kezdve. Folyamatosan forgathattam mindenkit a csapatból, majdnemhogy két sort – a kezdőket és a cseréket– tudtam játszatni; megfelelő játékpercet tudtam biztosítani mindenkinek. Külön öröm számomra, hogy mind a tizenegy, pályára lépő játékosom pontot szerzett, gratulálok ehhez a fiúknak. Három mérkőzés maradt hátra az alapszakaszból, mindegyiket győzelemmel szeretnénk zárni, és akkor készülhetünk a következő régiós döntőre. Sok sikert kívánok a továbbiakban a Szerencs csapatának, és gratulálok még egyszer a fiúknak az újabb győzelmünkhöz!”

A mérkőzés jegyzőkönyve.

Kerényi György