Nem kezdődött jól a rájátszás

A rájátszás első fordulóját a SMAFC ellen kezdte meg a Phoenix. A két győzelemig tartó párharc első állomása a soproni találkozó volt április 10-én. Bizony jó lett volna ezt a fontos győzelmet megszerezni, ám a négy A csoportos játékost felvonultató házigazdákkal szemben nem lehetett könnyű dolgunk.

SMAFC 1860 Kosárlabda Akadémia – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: 96-82 (21-28, 29-19, 24-18, 22-17)

2022. április 10. Krasznai Ferenc Egyetemi Sportcsarnok, Sopron.

Játékvezetők: Dr. Oláh Márk, Pécsi Zsolt, Gruber Nikolett Lilla.

.

Biztató első negyedet játszottunk. Jól forgott a Phoenixnél a labda, jó dobószázalékkal dolgozott a csapat, és jórészt vezetve hoztuk 21-28-ra a kezdő szakaszt.

Ahogy arra számítani lehetett, a Sopron változtatott a második etapban, és sajnos sikerült is megtalálnia a fogást rajtunk. A hétpontos előny a negyed közepére elolvadt, a nagyszünethez pedig már hárompontos hátránnyal érkeztünk el (50-47).

A pihenő nem hozott áttörést a játékunkban, a szaporodó pontatlanságok az alaposan megerősített ellenfél malmára hajtották a vizet. A harmadik etap közepéig tartottuk a három-öt pontos hátrányt, ezt követően azonban növekedni kezdett a különbség. A nehézségek ellenére még mindig látótávolságon belül tudtuk tartani riválisunkat (74-65).

A záró felvonásban elszántan küzdött a Tiszaújváros, kemény munkával sikerült négy pontra is feljönnünk a hetedik percben (83-79), megújuló lendületünket azonban egy jó időkéréssel megakasztotta a Sopron, és többször már nem sikerült kellően felpörögnünk. A végjáték kapkodósabb igyekezetében a védekezésünk is lazábbá vált, így a hazai együttes tizennégy pontos győzelmet arathatott felettünk. Bízunk benne, hogy az április 13-ai, hazai találkozó másképp fog alakulni!

.

Jordan Andrews ezúttal is a mezőny egyik legjobb teljesítményével zárta a mérkőzést (27/3 pont, 8 lepattanó, 1 szerzett labda, 2 assziszt, 7 kiharcolt fault), ponterősen játszott Drahos Gábor (13/9 pont, 6 assziszt, 4 kiharcolt fault), és ezúttal is tíz pont fölé jutott Gerőcs Bálint (11/3 pont, 2 lepattanó, 1 blokk). Gerőcs Bálintnak arcsérülés miatt kellett félbehagynia a játékot a harmadik negyedben, ezúton is mielőbbi jobbulást kívánunk neki!

.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: Drahos Gábor (13/9), Gerőcs Roland Bálint (11/3), Hegedűs Gergely (4), Molnár Bence (9/9), Jordan Madrid-Andrews (17/3). Csere: Drizner Gábor (-), Hajdu Boldizsár (-), Frikker Marcell (6), Szabó Norbert (-), Kovács Zoltán (7/3), Asszú Ádám (5/3). Vezetőedző: Siska János.

A mérkőzés alakulása.

Kerényi György