Behúztuk a Sopron elleni visszavágót!

A rájátszás második találkozóját, a SMAFC elleni visszavágót április 13-án játszotta le a Phoenix hazai környezetben. Ezzel a győzelemmel 1-1-re állunk a két győzelemig tartó párharcban.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK – SMAFC 1860 Kosárlabda Akadémia: 83-64 (21-25, 20-12, 15-11, 27-16)

2022. április 13. Tiszaújvárosi Sportcentrum, 150 néző.

Játékvezetők: Gaál István Tamás, Marton Péter, Nagy-Pál Petra.

.

A nehéz első negyedben sokáig fej fej mellett haladtak a csapatok, a tiszaújvárosi oldalon a Andrews-Molnár-Hegedűs trió hozta a pontokat. 13-10 után megakadt egy kissé a hazai játék, a SMAFC magához ragadhatta a kezdeményezést, és egy 0-13-as rohanással okozott nekünk nagyon kellemetlen perceket (13-23). A mélypontról Drizner távolija mozdította ki a csapatot, majd Andrews és Hegedűs kosaraival sikerült négy pontra felzárkóznunk (21-25).

Kemény munkát hozott a második etap is. A Sopron erősen támadott, ám ezúttal rendre megvoltak a válaszaink – sőt Gerőcs, Hegedűs és Asszú találataival a hetedik percben megszülethetett a nagyon várt fordítás is (35-33), és az előnyt már nem is engedtük ki a kezünkből a nagyszünetig. Bár komolyabb előnyt nem tudtunk kialakítani, Frikker utolsó duplája négypontos vezetést jelentett a félidőben (41-37).

Jól alakult a harmadik játékrész. Előbb Andrews és Asszú segítettek el minket hétpontos távolságba (46-39), majd negyed közepén egy tízpontos rohanással, Andrews, Molnár, Kovács és Drahos találataival kialakítottuk az addigi legnagyobb előnyünket (56-41). Az etap hajráját sajnos a vendégek bírták jobban, két perc leforgása alatt megfelezték hátrányukat, így a záró etap előtt még mindig elérhető távolságban voltunk számukra (56-48).

Egy jól összpontosító, szinte fáradhatatlannak látszó Phoenixet láthattunk az utolsó szakaszban. A negyed első felében Andrews és Molnár találataira építhettünk, ám az etap közepén Asszú után Andrews is kipontozódott. Szerencsére a centerposztba behúzódó Gerőcsre is lehetett számítani, akinek Drahos szorgalmasan osztogatta a gólpasszokat – de maga Drahos is bevállalt hat pontot ebben a szakaszban. A hetedik percre elért húszpontos előny megkopott valamelyest, de Molnár és Frikker tripláival, illetve a mérkőzés záró Frikker-büntetővel így is elértük a tizenkilenc pontos végső különbséget (83-64). Szép volt, Fiúk!

.

Jordan Andrews a kipontozódás ellenére is a találkozó egyik legjobb eredményével – és egy szokásos dupla-duplával – zárt (19/3 pont, 11 lepattanó, 1 szerzett labda, 1 assziszt, 8 kiharcolt fault, 2 blokk). Rendkívül hasznosan játszott Hegedűs Gergely (11/9 pont, 8 lepattanó, 1 szerzett labda, 5 assziszt, 2 kiharcolt fault) és Drahos Gábor (8/3 pont, 8 lepattanó, 7 assziszt, 3 kiharcolt fault), ponterősen küzdött Gerőcs Bálint (15/3 pont, 5 lepattanó, 1 assziszt), és megrázta a triplafát Molnár Bence is (13/9 pont, 4 lepattanó, 1 szerzett labda, 1 assziszt, 1 kiharcolt fault).

.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: Drahos Gábor (8/3), Gerőcs Roland Bálint (15/3), Hegedűs Gergely (11/9), Molnár Bence (13/9), Jordan Madrid-Andrews (19/3). Csere: Drizner Gábor (3/3), Frikker Marcell (6/3), Taskó István (-), Szabó Norbert (-), Eremiás Kristóf (-), Kovács Zoltán (2), Asszú Ádám (6/6). Vezetőedző: Siska János.

.

Siska János vezetőedző: „Gratulálok a csapatnak, szombaton folytatjuk!”

A mérkőzés alakulása.

Kerényi György