Rajt-cél győzelem a junioroknál

Az április 12-én lejátszott, hazai mérkőzésén a Nyíregyháza alakulatát fogadta U18-as csapatunk. A találkozón gyakorlatilag végig a Phoenix játéka dominált, ami nagyarányú hazai győzelmet eredményezett.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U18 – Nyíregyházi Kék Cápák U18: 97-64 (30-20, 28-15, 14-11, 25-18)

.

Szoros kezdés után az első negyed közepétől kezdett egyre inkább elszakadni a Phoenix ellenfelétől. Több percre állandósult a tizenegy-tizenkét pontos vezetés, végül 30-20-ra hoztuk az etapot. A második etap elejét bizony a vendégek nyomták meg jobban, így a Nyíregyháza gyors felzárkózásának lehettünk tanúi (38-34). Szerencsére a negyed közepén sikerült váltani a játékunkban, és ismét helyreállt a Phoenix uralma a pályán. A félidőre meghatározó, huszonhárom pontos hazai előny alakult ki (58-35).

Kevés találat esett a harmadik szakaszban, egy kicsit talán lazult is a Phoenix játéka. A két csapat teljesítménye a korábbiaknál jóval kiegyenlítettebb volt, de azért sikerült ezt az etapot is megnyernünk (72-46). A záró felvonásra ismét felpörögtek a csapatok, a vendégek kitartó küzdelemben igyekeztek ledolgozni a huszonhat pontos hátrányt. Benőcs Dávid tanítványainak azonban minden találatra megvolt a válaszuk, sőt újabb egységekkel gyarapítottuk előnyünket. Végül jelentős, harminchárom pontos győzelmet arattak U18-as fiaink (97-64).

.

Benőcs Dávid edző: „A Nyíregyháza csapata fizikálisan erős, és magas szerkezetű. Jól kezdtük a mérkőzést, az első percektől mi vezettünk, de a második negyedben volt egy rövidzárlatunk. Ezt szerencsére gyorsan kijavítottuk, és tetemes előnyre tettünk szert a félidőig. A harmadik negyedben sajnos felvettük az ellenfél kicsit agresszív, kemény stílusát, ezért nem tudtuk a saját, megszokott játékunkat hozni. Ennek volt az eredménye a gyengébb harmadik negyed. Szerencsére az utolsó etapra visszatért a lendületünk, és átgázoltunk ellenfelünkön. Külön kiemelném, hogy tizenhat darab hárompontost dobtunk ezen a mérkőzésen, ebből Czimer Adrián egyedül hetet vállalt. Gratulálok a csapatnak az újabb győzelemhez, és további sok sikert kívánok a Nyíregyháza csapatának a folytatásban”.

A mérkőzés jegyzőkönyve.

Kerényi György