Újabb magabiztos győzelem a junioroknál

Április 14-én Debrecenben vendégeskedett U18-as alakulatunk. Benőcs Dávid tanítványai magabiztos játékkal hozták az idegenbeli mérkőzést.

DEAC/A U18 – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U18: 56-89 (11-22, 14-11, 6-29, 25-27)

.

Már a mérkőzés elején meghatározóvá vált a Phoenix játéka. A harmadik percre hétpontos, az első negyed végére tizenegy pontos előnyhöz jutottak fiataljaink (11-22). A második etapban erősített a hazai gárda, és sikerült némi zavart okoznia sorainkban, azonban a visszafogottabb lendület ellenére is sikerült megakadályoznunk az egyenlítési kísérletet (25-33).

A nagyszünet alkalmat adott arra, hogy Benőcs edző újabb lökést adjon a csapatnak, így a harmadik szakasznak egy igazán motivált, energikus Phoenix futhatott neki. A támadásban és védekezésben is jeleskedő tiszaújvárosi fiúk mindössze három találatot engedtek meg ellenfelüknek, miközben ők huszonkilenc egységgel bővítették vezetésüket (31-62). A záró etapot immár harmincegy pontos, meghatározó előnnyel kezdtük meg. Mintegy négy percen keresztül száz százalékosan uralta a pályát csapatunk, a vezetésünk negyvenhat pontra emelkedett (31-77). A negyed közepére elfogyott a lendület, átvette az irányítást a Debrecen, de azt nem tudta elérni, hogy megtörjön a Phoenix játéka. Ezúttal szoros lett a részeredmény, ám így is nagyszerű, harminchárom pontos győzelmet aratottunk (56-89).

Mindenképpen említésre méltó, hogy nem kevesebb, mint tizennégy távoli dobás süllyedt el a debreceni gyűrűben. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy utolsó két mérkőzésük alatt harminc hárompontost dobtak juniorjaink. Szép volt, fiúk!

.

Benőcs Dávid edző: „Utolsó előtti mérkőzésünkön idegen pályán, Debrecenben léptünk pályára. Jól indítottuk a mérkőzést, gyakorlatilag az első percektől kezdve mi vezettünk. A második negyedben teljesen belealudtunk a mérkőzésbe, felvettük a Debrecen lassabb stílusát. Ezzel a játékrésszel nem is voltam megelégedve. A félidőben rendet tettem a fejekben, és úgy mentünk ki a második félidőre, ahogy illik: a harmadik negyedben már negyvenpontos különbséget sikerült kialakítanunk. Az utolsó negyedet gyakorlatilag a cseresor játszotta végig, és ők is hozták a magas színvonalat. Ezen a mérkőzésen – az előzőhöz hasonlóan – tizennégy darab hármast dobtunk be. Ebből Czimer Adrián ezúttal is hetet dobot be egymaga. Le a kalappal a fiúk előtt! Már csak egy mérkőzésünk van hátra az alapszakaszban, és készülünk a régiós döntőbe, ahová az első helyen juthatunk be. Ezt szintén szeretnénk majd győzelemmel zárni”.

A mérkőzés jegyzőkönyve.

Kerényi György