Derekasan helytálltunk a Gyermek Kupában

U12-es alakulatunk április 30-án hazai környezetben lépett pályára a Gyermek Kupa legutóbbi fordulójában. A foghíjas keret ellenére szép teljesítménnyel, egy győzelemmel és egy vereséggel zárták Fejes Anita tanítványai a napot.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U12 – NYÍKSE Tűzgolyók/A U12: 83-69 (28-8, 28-22, 13-13, 14-26)

.

Egy 12-0-s futással indított a Phoenix, és ezzel meg is teremtette hegemóniáját az egész mérkőzésre. A harmadik perctől kezdve a Nyíregyháza is bekapcsolódott a pontgyűjtésbe, ám jól működő védelmünknek köszönhetően csak szépíteni tudott az addigi eredményen (28-8). Kiegyenlítettebb volt a második etap, ellenfelünk javuló játékot mutatott, de húszpontos előnyünket így is további nyolccal toldhattuk meg a félidőig (56-30).

A nagyszünet után is megmaradt a lendület, ezúttal 8-0-s rohanással kezdünk neki a játéknak. A harmadik negyed közepén azonban váltott a nyíregyházi csapat, és kezébe vette az irányítást. Megváltozott a mérkőzés képe, ezt az etapot már nem tudtuk megnyerni (69-43). Riválisunk erősödése a záró szakaszban is folytatódott, ám a Phoenix huszonhat pontos előnyét nem tudta ledolgozni. A gyengébb utolsó negyed ellenére is nagyon szép, 83-69-es győzelmet arattunk.

A mérkőzés statisztikája.

.

Egri Kék Oroszlánok U12 – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U12: 69-58 (22-7, 11-20, 10-11, 26-20)

.

Alig néhány percnyi pihenő után kellett ráfordulnunk a következő, Eger elleni mérkőzésre, és a fáradtság bizony meglátszott a teljesítményen. Ezúttal nem tudtuk magunkhoz ragadni a kezdeményezést, az első etapban ellenfelünk került fölénybe (22-7). A második negyedre sikerült rendezni a sorokat, és szívós munkát követelő felzárkózásba kezdtünk. A félidőre visszajöttünk a meccsbe, a harmadik etap előtt már csak hat pont volt a lemaradásunk (33-27).

Biztatóan alakult a harmadik szakasz is, főleg a negyed hajráját hoztuk szépen. A két csapat teljesítménye ezúttal kiegyenlített volt, de egy pontot ezúttal is lefaragtunk hátrányunkból (43-38). A fiúk mindent megtettek a záró negyedben az egyenlítésért. A hatodik percre sikerült egy pontra felzárkóznunk (57-56), a küzdelem azonban rengeteg energiát kivett a csapatból. A fáradtság éppen ekkor kezdett pontatlanságokat okozni, az Eger ismét magára találhatott, s végül tizenegy pontos vereséggel zártuk az izgalmas mérkőzést (69-58). Nagyot harcoltak a fiúk, minden dicséretet megérdemelnek.

A mérkőzés statisztikája.

.

A torna harmadik mérkőzésének eredménye:

NYÍKSE Tűzgolyók/A U12 – Egri Kék Oroszlánok U12: 76-52 (16-19, 21-13, 21-6, 18-14)

.

Fejes Anita edző: „A felsőházba bekerülve a Nyíregyháza és az Eger ellen játszottuk le legutóbbi mérkőzéseinket. Az első találkozón az év eddigi legjobb játékát nyújtottuk, csapatszinten is össze tudtak játszani a gyerekek, nagyon szép támadásokat oldottak meg, és a védekezésünk is fegyelmezett volt. Így nem volt meglepő, hogy közel húsz ponttal nyertünk. Utána rögtön, pihenő nélkül vágtunk neki az Eger elleni mérkőzésnek. Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű, hiszen eddig mindig nagyarányú vereségeket szenvedtünk tőlük. Van egy nagyon magas, jó fizikumú játékosuk, akivel sajnos nem tudjuk felvenni a versenyt. Bár nem hoztuk azt a formát, amit az első mérkőzésen, mégis az eddigi legszorosabb meccset játszottuk ellenük. Két perccel a vége előtt két ponttal voltunk csak lemaradva, aztán az egyik játékosunk kipontozódásával el is dőlt a mérkőzés, és tizenegy pontos vereséget könyvelhettünk el. Ettől függetlenül nagyon elégedett voltam a csapattal, méltósággal zártuk le a szezont. Ezen a napon Major Péter Marcell dobta nálunk a legtöbb pontot, de Nagy Dávid és Hubay Péter is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. Fontos megemlíteni, hogy a keretünket ezúttal a fiatalabb korosztályokból kellett feltöltenünk, így 2010-es, 2011-es és 2012-es játékosok is küzdöttek a csapatban”.

Kerényi György