A Phoenix valószínűleg az NB II.-ben folytatja

A megelőző találkozón a Phoenix hat A csoportos játékossal szemben is győzni tudott. Ezúttal „csupán” öt szerepelt a Bonyhád keretében, de a minősíthetetlenül erős játékvezetői támogatás mellett ennyi is elegendő volt ahhoz, hogy nagyarányú győzelmet arasson felettünk vendéglátónk.

Atomerőmű KSE Bonyhád – Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: 85-49 (23-8, 22-16, 21-16, 19-9)

2022. május 18. Bonyhád Városi Sportcsarnok.

Játékvezetők: Hervay Tibor, Dr. Oláh Márk, Nepp László Oszkár.

.

A faultokkal alaposan megszórt Phoenix már az első negyedben bizonytalanná vált, és ez támadásban, védekezésben is megmutatta hatását. A 23-8-as etap után a második játékrész valamivel erősebbre sikerült, de tizenkét pontnál közelebb nem jutottunk ellenfelünkhöz. A félidőhöz végül 45-24-es állással érkeztünk el.

A harmadik szakaszban sokáig tartottuk a húsz pont körüli hátrányt, ám a negyed második felében ismét nőni kezdett a különbség. A záró felvonást már behozhatatlan, huszonhat pontos lemaradással kellett elkezdenünk (66-40). A fáradtsággal vegyült idegesség rányomta a bélyegét a negyedik etapra is. Ezt az ellenszelet nyilván nem lehetett nyugodt szívvel tűrni. A Bonyhád újabb egységekkel növelte előnyét, nekünk maradt a bosszankodás joga és a vereség (85-49).

.

A Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK előreláthatólag az NB II. Bajnokságban folytatja a következő idényben. Ha így lesz, biztosak lehetünk benne, hogy visszatérünk!

.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: Drahos Gábor (3/3), Bán Tibor (10), Gerőcs Roland Bálint (4), Hegedűs Gergely (3/3), Jordan Madrid-Andrews (12). Csere: Drizner Gábor (-), Frikker Marcell (1), Taskó István (-), Szabó Norbert (1), Eremiás Kristóf (2), Kovács Zoltán (3), Asszú Ádám (10/6). Vezetőedző: Szendrey Zsombor.

A mérkőzés alakulása.

Kerényi György