Ezüstérmes lett a régiós döntőn U18-as csapatunk

A győzelem esélyével vágtak neki juniorjaink a május 14-ei régiós döntőnek. A nagy fölénnyel megnyert első mérkőzés után, a torna döntőjében azonban már nem csupán az ellenféllel, hanem a nem várt sérülésekkel is meg kellett küzdenie csapatunknak.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U18 – Békéscsabai KK U18: 99-60 (20-14, 32-11, 20-19, 27-16)

.

Bár a Békéscsaba kezdett jobban, már a negyedik percre felzárkózott a Phoenix. Egy darabig fej fej mellett haladt a két csapat, ám a nyitó negyed második felében egy jól sikerült ritmusváltással el is léptünk ellenfelünktől, a játékrészt pedig hatpontos előnnyel nyertük meg (20-14). A lendület a második etapra is kitartott, sőt jelentősen fokozódott a Tiszaújváros nyomása. A félidőhöz magabiztos vezetéssel, 52-25-ös állással érkeztünk el.

Voltak döcögősebb percek a harmadik szakaszban, nagyobb teret engedtünk riválisunknak, ám így is sikerült némi plusz előnnyel zárnunk a negyedet. A visszafogottabb lendület a záró etap derekáig tartott, ekkor pörgött fel ismét a csapat. Az utolsó öt perc a Phoenix uralmáról szólt a pályán, s végül tekintélyt parancsoló, közel negyvenpontos győzelemmel zártuk a találkozót (99-60).

A mérkőzés statisztikája.

.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U18 – Vásárhelyi Kosársuli U18: 81-84 (27-22, 15-16, 19-24, 20-22)

.

Az első negyed kezdeti szakaszában a Phoenix fölénye érvényesült, majd lassú felzárkózásba kezdett a Vásárhely. Az egyenlítésig azonban nem juthatott el riválisunk – az etapot ötpontos tiszaújvárosi előnnyel zártuk (27-22). A második etapban szinte végig tartani tudtunk egy hat-nyolc pontos vezetést, a hajrában azonban pontosabbak voltak a csongrádiak, így előnyünk négy egységre olvadt a félidő előtt (42-38).

A harmadik játékrész kiegyenlített küzdelmet hozott. Sokáig tartottuk a vezetést, a hatodik perc fordítási kísérletét is visszavertük, ám ebben a negyedben sem sikerült jól a hajrá. A záró etapot egypontos lemaradással kellett megkezdenünk (60-61). Biztatóan alakult a negyedik szakasz, hiszen gyorsan visszavettük az előnyt, majd néhány helycserét követően mi álltunk az élen a kilencedik percben (81-80). Ekkor már azonban három fontos játékost is nélkülöznie kellett a csapatnak – sérülések, illetve kipontozódás miatt –, ami nyilván növelte a feszültséget az egyébként is parázs hangulatú hajrában. Az utolsó másodpercekben egy kétségkívül szép triplával döntötte el a mérkőzést a Vásárhely, amihez még egy büntetődobást is hozzáadhatott. A rendkívül szoros, nagy harcot hozó döntőt nem sikerült megnyernünk, ám minden dicséretet megérdemelnek a fiúk, hiszen kitartóan és szépen küzdöttek. Miénk a második hely.

A mérkőzés statisztikája.

.

A torna további mérkőzéseinek eredményei

Egri VSI KOK/B U18 – Vásárhelyi Kosársuli U18: 76-97 (20-19, 15-21, 18-27, 23-30)

Békéscsabai KK U18 – Egri VSI KOK/B U18: 54-85 (15-29, 11-12, 17-21, 11-23)

.

A régiós döntő helyezései

  1. hely: Vásárhelyi Kosársuli.
  2. hely: Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK.
  3. hely: Egri VSI KOK/B.
  4. hely: Békéscsabai KK.

Gratulálunk a csapatoknak! Gratulálunk a Vásárhelyi Kosársuli győzelméhez!

.

Benőcs Dávid edző: „Az első mérkőzésen a Békéscsaba csapatával játszottunk. A kezdeti pár percet leszámítva végig mi uraltuk a mérkőzést, a mi akaratunk érvényesült a pályán. Voltak hibák védekezésben is, támadásban is, de szerencsére a két csapat közötti különbség kijött, és nagyarányú győzelem lett a vége. Mindenkit pályára tudtam küldeni, és egy ember kivételével mind a tizenegy játékosunk pontot dobott.

A döntőben a Vásárhely csapatával néztünk farkasszemet. Egy jó szerkezetű, tudásban jól felkészült, illetve képzettségében is magasan rangsorolt csapat ellen játszottunk. Mi kezdtük jobban a mérkőzést, 10-0-val elléptünk, és ezt követően szinte végig mi vezettünk, a mi kezünkben volt a meccs. Sajnos két sérülés is közbejött, illetve a végén egy kipontozódás is sújtott minket – gyakorlatilag a kezdő ötből három embert az utolsó három percre elvesztettünk. Még így is egy labdányira voltunk a győzelemtől, úgyhogy le a kalappal a csapat előtt! Gratulálok nekik, a Vásárhely csapatának pedig sok sikert kívánok a döntőn”.

Kerényi György