Sokat kell még tanulnunk – rosszul indult az U20 idénye

Lejátszotta első mérkőzését az idényben U20-as alakulatunk. A szeptember 23-ai, Budafok elleni találkozón sajnos rossz formát mutattak fiataljaink, így nagyarányú vereséggel kellett elhagynunk a hazai pályát.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U20 – Budafok U20: 39-132 (9-36, 14-24, 5-41, 11-31)

.

A vendégek már a mérkőzés elején magukhoz ragadták a kezdeményezést, és gyors kosarakkal nyolc pontig jutottak, mire az első hazai találat megszülethetett. A sok pontatlanság, az eladott labdák nagy mennyisége már ekkor is jellemezte a tiszaújvárosi játékot, így az első etap huszonhét egységes hátránnyal zárult (9-36). A második szakaszban a stabilabb védekezés adott némi plusz lendületet a fiúknak, ám a Budafok menetelését csak fékezni tudtuk, megállítani nem. A félidőre gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés, hiszen ekkor már harminchét pontos hátránnyal kellett számolnunk (23-60).

A nagyszünet pihenője sem hozott változást a játék képében. A harmadik negyed során sajnos alig-alig jutottunk el a budafoki gyűrűig, az egész pályán letámadó ellenfél gyakorlatilag beszorított minket saját térfelünkre (28-101). A záró felvonásban ismét hatékonyabb lett a támadójátékunk, de a vendégek lendületét nem tudtuk megtörni; a különbség újabb húsz ponttal nőtt (39-132).

.

A Phoenix legeredményesebb játékosa ezen a találkozón a dupla-duplázó Besenyei Bálint lett, aki 14 ponttal, 11 lepattanóval, 1 szerzett labdával, 1 assziszttal, 5 kiharcolt faulttal és 2 blokkal zárt; Demkó Milán ugyancsak tíz egység fölött végzett (11/9 pont, 3 lepattanó, 3 szerzett labda, 1 kiharcolt fault).

.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U20: Tanyi Antal Áron (3), Czimer László Adrián (2), Demkó Milán (11/9), Deli Benedek (3), Besenyei Bálint (14). Csere: Nagy Balázs (-), Szabó Ádám (-), Csata Zsolt Dániel (-), Szabolcsi Bálint (-), Katona Milán (-), Szabó Dávid (4), Tóth Máté Olivér (2). Edző: Bartovics Ákos.

.

Bartovics Ákos edző: „Hatvanhárom eladott labda. Ez egy olyan adat, amit nem tudok értelmezni. Körülbelül ennyit is mondanék a meccsről. Kezdők vagyunk, ezen a szinten fiatalok vagyunk, sokat kell tanulnunk és tapasztalnunk, és lépésről lépésre építkezünk majd”.

A mérkőzés alakulása.

Kerényi György