Megszerezte első győzelmét U20-as gárdánk!

Az U20-as Bajnokságban is elérkezett a második forduló ideje. A Phoenix fiataljai a NYÍKSE alakulatát fogadták hazai pályán szeptember 30-án. Nem volt könnyű a találkozó, de egy szépen felpörgetett második félidővel megszereztük első győzelmünket.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U20 – NYÍKSE U20: 74-72 (19-22, 15-18, 23-19, 17-13)

2022. szeptember 30. Tiszaújvárosi Sportcsarnok.
Játékvezetők: Lónáth László, Siska-Sándor Ivett.

.

Az alapvetően kiegyenlített első negyedet végül a NYÍKSE zárta jobban (19-22), a második szakasz elején azonban a Phoenix ragadta magához a kezdeményezést. Gyors kosarakkal vettük át a vezetést, az etap közepén már hétpontos előnynél jártunk (32-25). Sajnos ezt némi rövidzárlat követte, pontatlanabbá vált a játékunk, így a nagyszünet előtti percekben ismét a nyíregyháziak akarata érvényesülhetett a pályán. A folytatást hatpontos lemaradással vártuk (34-40).

A pihenő alkalmat adott Bartovics edzőnek a sorok rendezésére, így a harmadik negyedet már egy nyugodtabb Phoenix kezdte meg. Szívós munkával üldözték a fiúk ellenfelüket, egy alkalommal a fordítás is megtörtént, végül minimális, kétpontos hátránnyal zártuk az etapot (57-59). A lendület megmaradt a záró szakaszra is. A negyed derekától már fej fej mellett haladtunk a Nyíregyházával, a végjátékban pedig mi koncentráltunk jobban, így 74-72-es sikerrel zártuk a mérkőzést.

.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U20: Tanyi Antal Áron (23), Demkó Milán (2), Deli Benedek (2), Besenyei Bálint (15), Szabó Ádám (-). Csere: Csata Zsolt Dániel (-), Szabolcsi Bálint (-), Rákosi Kornél (15/3), Katona Milán (7/3), Szabó Dávid (12), Tóth Máté Olivér (-). Edző: Bartovics Ákos.

.

Bartovics Ákos edző: „Sajnos megint nem tartották be a fiúk azt, amit kértem, ez nekem azt jelzi, hogy továbbra is tanulnunk kell. Több türelemre van szükség ehhez a csapathoz. Nem játszottunk jól, de a második félidőben elkezdtünk végre küzdeni, elkezdtünk végre úgy védekezni, ahogy az elvárt lett volna, és valahogy kiharcoltuk a győzelmet. Örülünk ennek a győzelemnek, de a helyén is kezeljük, és mindenképpen igyekszünk továbbvinni ezt a lendületet”.

A mérkőzés jegyzőkönyve.

Kerényi György