U16: Egyetlen pont hiányzott

Hazai környezetben fogadta U16-os csapatunk a Sláger KKSE fiataljait november 8-án. Három negyedet is a tiszaújvárosi srácok hoztak, ám sajnos az elhibázott harmadik etap határozta meg a mérkőzés sorsát.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U16 – Sláger KKSE: 66-67 (17-15, 20-14, 11-25, 18-13)

2022. november 8., Tiszaújváros.
Játékvezetők: Siska-Sándor Ivett, Burján Márk.

.

A kiegyenlített első negyedet a Phoenix nyerte meg két ponttal (17-15), a második etap pedig kifejezetten hazai fölényt mutatott. A Tiszaújváros lépésről lépésre távolodott ellenfelétől, így a feszes iramú első félidőt tizenkét pontos előnnyel zárhattuk (37-29).

A harmadik szakaszt is jól kezdtük, eljutottunk a tizennégy pontos vezetésig is (47-33), ám a negyed közepén egyik pillanatról a másikra szétesett a játékunk. Az etap második felében a kazincbarcikaiak uralták a pályát, és egy 3-21-es rohanással teljesen átszabták a mérkőzés képét (48-54). Ez a kihagyás végzetesnek bizonyult annak ellenére is, hogy a záró felvonásban ismét magunkra találtunk. Dicséret illeti a fiúkat, hiszen a válságos helyzetben is képesek voltak felzárkózni, és ezzel feszült, szoros végjátékot alakítottak ki. Az utolsó két perc nagy nyomást helyezett mindkét csapatra, mindkét oldalon sok volt a hiba, ám végül a vendégeknek jött össze az az egyetlen kosár, ami eldöntötte a mérkőzést (66-67).

.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U16: Hártó Soma Levente (16), Illés Bence (3/3), Suba Dániel (6), Szabados Zsombor (6), Farkas Kristóf (25). Csere: Farkas Balázs (3/3), Szlávik Levente (-), Fábri Márk (2), Tarjányi Áron (-), Galambos Kende (3/3), Kelly Gordon Roland (2). Edző: Bartovics Ákos.

.

Bartovics Ákos edző: „Sajnos nagyon mélyen vagyunk most lelkileg. Egyénileg is, csapatszinten is mélyen a tudásunk alatt játszottunk. Fejben nagyon gyengék voltunk, ebben muszáj lesz előrébb lépnünk”.

A mérkőzés statisztikája.

Kerényi György