U18: A juniorok sikere is egy ponton múlt

November 10-én hazai mérkőzést játszott U18-as csapatunk. A küzdelmes találkozón jórészt az üldöző szerepét töltöttük be, de a hajrát rendkívül szorossá tettük. Végül egyetlen ponttal maradtunk alul a Szerencs VSE csapatával szemben.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U18 – Szerencs VSE U18: 79-80 (15-21, 18-18, 14-19, 32-22)

2022. november 10., Tiszaújváros.
Játékvezetők: Siska-Sándor Ivett, Burján Márk.

.

Erősen kezdett a Szerencs, az első negyed közepén már tizenkét pontos hátrányban volt csapatunk (2-14). Ekkor kezdtük megtalálni mi is a ritmust, és sikerült elfogadható különbséggel zárni az etapot (15-21). A kiegyenlített második szakaszt mi indítottuk egy szép triplával, és jöttek is a hazai kosarak. Az ellenfélnek azonban megvoltak a válaszai, így a javuló játék ellenére sem sikerült faragnunk hátrányunkból (33-39).

Hatpontos lemaradással vágtunk neki a második félidőnek. Szépen pörgött a Phoenix a harmadik negyed elején, egy jó periódussal a negyedik percre egalizáltuk is az állást (43-43), ezen a ponton azonban lejtmenetbe kezdtünk, és vendégeink minden eddiginél magasabb különbséget alakíthattak ki (47-58). Nagyon szép játékot mutattunk be aztán a záró etapban. A Phoenix lépésről lépésre jött felfelé, és a rendkívül feszült végjátékban a győzelmi esélyt is megteremtette. A végső másodpercekben vettük át a vezetést (79-78), ám a jól koncentráló Szerencs ki tudta használni utolsó támadását, és beállította a 79-80-as végeredményt.

.

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix U18: Demkó Milán (13/3), Szabó Ádám (15/3), Katona Milán (12/6), Szabó Dávid (26/3), Kosina Kende Milán (3/3). Csere: Hártó Soma Levente (-), Csata Zsolt Dániel (-), Dudás Dominik Balázs (1), Szabados Zsombor (-), Farkas Kristóf (9/3). Edző: Szendrey Zsombor.

.

Szendrey Zsombor edző: „Elsősorban a Szerencsnek kell gratulálnom, hiszen jó kis meccset játszottak. Nálunk három meghatározó játékos hiányzott a csapatból – nyilván volt a Szerencsnek is egy-két hiányzója. Örültem annak, hogy láttam azokat a dolgokat támadásban, amiket gyakorlunk, illetve kezdett a játékunk ahhoz hasonlítani, amit kosárlabdának hívnak: gyors, futós, gyors passzos, sok mozgásos, gyors támadásokkal kombinált. Ennek meg is volt az eredménye, hiszen elértünk közel nyolcvan pontot. Alakulhatott volna úgy a vége, hogy mi győzünk, de a Szerencsnek jött össze az utolsó másodperces kosár. Hozzá kell tennünk, hogy itt, a végjátékban három szerencsés távolit is bedobtunk – nyilván kellett az ellenfél is ahhoz, hogy ezt engedje nekünk. Nem csüggedünk, mert ebből lehet építkezni, ebből lehet jó dolgokat kihozni, úgyhogy haladunk tovább előre”.

A mérkőzés jegyzőkönyve.

Kerényi György